МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ 130-річчя З ДНЯ ЗАБУДОВИ ХРАМУ міста РОКИТНО

Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський з архіпастирським візитом прибув до Свято-Успенського Храму міста Рокитно, Полісся для звершення Божественної Літургії з нагоди 130-ти річчя з дня забудови Храму.

Його Високопреосвященству співслужили: Високопреосвященніший Олександр, архієпископ Городницький, вікарій Київської Митрополії, настоятель храму протоієрей Йосиф Петрущак та духовенство єпархії.

Після Євангелія Владика Анатолій звернувся до всіх присутніх зі словом духовної настанови.

Слід зазначити, що в цей день Свято-Успенська парафія відзначає 130-ти річний ювілей з дня забудови Храму. Владика Митрополит привітав настоятеля Храму – протоієрея Йосифа Петрущака та парафіян з 130-ти річним ювілеєм Храму та побажав і надалі благоприкрашати його та зберегти Храм для майбутніх поколінь. Також, до слів вітань приєднався Високопреосвященніший Олександр, архієпископ Городницький, вікарій Київської Митрополії, котрий пригадав роки своєї молодості, коли він служив у цьому Храмі псаломщиком.

Владика Олександр розповів про тяжкі роки гонінь, щодо парафіян цього Храму в часи атеїстичної влади. Висловив слова подяки за збережений Храм, тоді коли богоборча влада хотіла його закрити.

Святкове богослужіння завершилось многоліттям.

За богослужінням молився голова Рокитнівської райради А.А.Кінчур.

Просмотров: (225)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *