МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ ТРЬОХ СВЯТИТЕЛІВ

12 лютого повнота Православної Церкви молитовно прославляє пам’ять вселенських вчителів та святителів – Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого.

В цей день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський прибув до церковної громади Храму на честь Трьох Святителів села Городище Березнівського району, Полісся, де з нагоди храмового свята звершив Божественну Літургію.

Архієрейське богослужіння зібрало багатьох парафіян, місцеву молодь та прочан із сусідніх сіл району.

За богослужінням Владика Митрополит звернувся до богомольців зі словом настанови у якому, зокрема, зазначив: «Сьогодні ми прославляємо великих вчителів Церкви: святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого, котрі відстоювали чистоту Православного віровчення, оберігали Святу Церкву від єресей та розколів. Своїм життям вони явили нам приклад відданості Матері-Церкви».

Після богослужіння Митрополит Анатолій привітав парафіян з храмовим святом та подякував духовенству і богомольцям за спільну молитву. Святкове богослужіння закінчилося співом многоліття.

Просмотров: (259)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *