МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «СЬОГОДНІ ПОЛІЩУКИ ПРОВОЖАЮТЬ ВОЇНА, УБІЄННОГО В ЗОНІ АТО. ОБОВ’ЯЗОК ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРНИХ УПЦ МОЛИТИСЯ ЗА ЗАХИСНИКІВ НАШОЇ ДЕРЖАВИ…»

Жителі Полісся провели в останній шлях воїна АТО – Івана Івановича Борсука, 1986 року народження, котрий загинув в районі населеного пункту Попасна Луганської області, захищаючи територіальну цілісність нашої Держави. У покійного залишилися батьки, сестра, дружина та маленька донька.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, Митрополита Сарненського і Поліського духовенство Сарненської єпархії сьогодні зустріли тіло загиблого воїна та звершили заупокійну літію на центральній площі міста Дубровиця. Чин похорону звершив благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Миколай Іваничко у Свято-Троїцькому Храмі села Лютинськ, Дубровицького району. Отцю благочинному співслужили:
протоієрей Сергій Деркач – настоятель Свято-Миколаївського Храму м.Дубровиця;
протоієрей Іоан Дем’янець – настоятель Свято-Троїцького Храму села Лютинськ, Дубровицького району;
протоієрей Андрій Постоев – настоятель Свято-Успенського Храму села Висоцьк, Дубровицького району.

В надгробному слові протоієрей Микола Іваничко – благочинний Дубровицького благочиння, процитував слова Митрополита Анатолія, зокрема, сказавши: «На жаль, це не перший наш поліщук, який поклав своє життя, виконуючи Указ Президента України щодо територіальної цілісності нашої Батьківщини. Церква разом із рідними оплакує смерть воїна, молитовно просячи у Бога убієнному воїну Івану прощення гріхів та безсмертя його душі…»

Поховано новопреставленого воїна на кладовищі села Лютинськ, Дудровицького району, Полісся.

Необхідно зазначити, що за роки військових дій на території нашої Держави, воїни, котрі були убієнні в зоні АТО, на прохання рідних Чин відспівування звершувався як особисто керуючим єпархією, Високопреосвященнішим Анатолієм, Митрополитом Сарненським і Поліським так і духовенством Сарненської єпархії Української Православної Церкви. Жодної відмови  не було проявлено щодо молитви та звершення Чину поховання убієнних воїнів. Духовенство і вірні УПЦ спільно розділяють горе втрати військовослужбовців котрі загинули, захищаючи нашу Батьківщину.

Керуючий єпархією, Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій та духовенство єпархії висловлюють співчуття батькам, дружині та рідним загиблого воїна.

Вічна йому пам’ять.

Просмотров: (154)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *