МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: « ВЧОРА ЦЕРКВА ПРОСЛАВЛЯЛА РІЗДВО БОГОМАТЕРІ, СЬОГОДНІ ЇЇ БАТЬКІВ – прав. ІОАКІМА І АННУ»

22 вересня 2018 року, в день пам’яті святих праведних Іоакіма та Анни – батьків Богоматері, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському Храмі села Великий Стидин, Костопільського району, Полісся.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Костопільського благочиння – архімандрит Іларіон (Клебан); настоятель Храму села Великий Стидин – протоієрей Федір Боровець та духовенство Костопільського благочиння. За богослужінням молилися парафіяни УПЦ.

Після Євангельського читання Владика Анатолій звернувся до богомольців зі словом проповіді, в котрій, зокрема, сказав: «Сьогодні Православна Церква прославляє пам’ять батьків Богоматері – святих праведних Іоакіма і Анну. Подібно тому, як ми з повагою відносимося до рідних своїх батьків, так ми з повагою відносимося і до батьків Богоматері, котрі віддали, згідно обітниці своє дитя на служіння Богу. Виростаючи, вона була обрана від роду земного для материнства, вона стала Матір’ю нашого Бога. Прославляючи ЇЇ батьків, ми прославляємо в їх образі всіх батьків, котрі дали життя своїм дітям та приєднали їх в молитві для Бога….».

За богослужінням молилися: голова Рівненської облради О.Ю.Данильчук, депутат облради Р.В. Потапчук.

Після богослужіння Митрополит Анатолій висловив подяку настоятелю Храму – протоієрею Федору Боровцю за пастирські труди у ввіреній йому парафії.

Богослужіння відбулося на духовному піднесенні, що вразило парафіян і стало подякою Владиці за його труди.

Просмотров: (117)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *