МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ св. вмц. ПАРАСКЕВИ

10 листопада 2018 року Святою Православною Церквою молитовно прославляється свята великомучениця Параскева.

Свята Параскева народилася у ІІІ столітті в Іконії (нині -територія сучасної Туреччини), в родині благочестивих батьків-християн, котрі виховали свою дитину в дусі христової віри. Під час земного життя свята великомучениця Параскева показала нам приклад твердої віри і любові до Спасителя миру, за що і постраждала через обезглавлення.

В цей день, з нагоди храмового свята, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський, прибув до Свято-Параскевського Храму села Тинне, Сарненського району Полісся для звершення святкової Божественної Літургії.

Владиці Митрополиту співслужили: протоієрей Олексій Бухало – настоятель Свято-Параскевського Храму села Тинне, протоієрей Володимир Зущенко – настоятель Свято-Параскевського Храму села Немовичі; протоієрей Сергій Петронюк – настоятель Свято-Успенського Храму села Чудель, Сарненського району; протоієрей Олександр Чумак – настоятель Свято-Миколаївського Храму села Вири Сарненського району;  протоієрей Олексій Бухало – настоятель Свято-Іоанно-Богословського Храму села Чабель; протоієрей Анатолій Чернюк – настоятель Свято-Георгієвського Храму села Зносичі; священик Ігор Копчик – настоятель Свято-Михайлівського Храму села Ясногірка, Сарненського району Полісся.

На Малому вході Митрополит Анатолій освятив оновлений Престол та Храм після проведеної реконструкції.

По закінченню Божественної Літургії Митрополит Анатолій виголосив проповідь, у якій розповів про мученицький подвиг святої великомучениці Параскеви та закликав вірних УПЦ до стійкості у вірі, подобної святій великомучениці Параскеви.

Владика Анатолій привітав парафіян та прочан, котрі прибули з інших сіл Полісся на святкування, зі святом та побажав богомольцям миру, любові та добра

За богослужінням молився голова Немовицької ОТГ В.М. Савчин.

Служба Божа завершилася співом многоліття.

Просмотров: (231)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *