МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ НЕДІЛЬНЕ БОГОСЛУЖІННЯ

Свята Православна Церква на минулому тижні, в середу, святкувала пам’ять святих безсребреників і чудотворців Косьми і Даміана.

Православна громада Свято-Петро-Павлівського Храму села Постійне, Костопільського району Полісся святкувала своє, в минулому, престольне свято на честь святих безсребреників і чудотворців Косьми і Даміана. Храм на честь цих святих був зруйнований в роки атеїстичної радянської влади. На заміну зруйнованого Храму, громада збудувала Храм на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла.

Громада, не забуваючи свою історію, святкує своє, в минулому, престольне свято, із року в рік запрошує свого архіпастиря – Високопреосвященнішого Анатолія, Митрополита Сарненського і Поліського.

Ось чому сьогодні Митрополит Анатолій прибув до храму для звершення Божественної Літургії.

Його високопреосвященству співслужили: секретар Сарненського єпархіального управління – архімандрит Феофан (Федюкевич), благочинний Костопільського благочиння – архімандрит Іларіон (Клебан), настоятель Свято-Петро-Павлівського Храму села Постійне – священик Олександр Мальчук.

Після читання Євангелія Владика Анатолій виголосив проповідь на євангельську тему, щодо зцілення кровоточивої жінки, яка по вірі своїй отримала цільбу.

За богослужінням молився голова Деражненської ОТГ О.М. Пустовіт.

Просмотров: (185)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *