МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ ЗАУПОКІЙНУ ПАНИХИДУ ПО ЖЕРТВАМ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНІ

24 листопада 2018 року Українська Держава вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

В цей день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський звершив заупокійну панихиду по жертвам Голодомору. Богослужіння відбулося у Свято-Миколаївському Храмі села Воронки, Володимирецького району, Полісся.

Владиці співслужили:  архімандрит Антоній (Грибан) – намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі; протоієрей Олександр Зуєвич – благочинний Володимирецького благочиння; священик Георгій Кухарець – настоятель Свято-Миколаївського Храму села Воронки; протоієрей Володимир Першута – настоятель Свято-Троїцького Храму села Зелене; протоієрей Іоанн Серховець – настоятель Храму на честь преподобного Лаврентія Чернігівського села Рудка Володимирецького району, Полісся.

В слові проповіді Владика Анатолій, зокрема, сказав: «Сьогодні ми поминаємо рідних, котрі були заморені голодом в роки становлення більшовицької влади, наслідком чого вимерли мільйони українців. Наш обов’язок сьогодні вшанувати їх пам’яттю та молитвою. Ми приносимо хліб, як символ життя вічного, як жертву тим, хто не доїв його в свій час. Ми просимо у Бога, щоб страшні часи Голодомору не повернулися до нас, щоб ми жили в мирі і достатку і щоби ціною нашого життя не був той «колосок», за який присуджували ув’язнення і смерть…».

Слід зазначити, що згідно благословення Митрополита Анатолія, у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, у храмах та монастирях Сарненської єпархії Української Православної Церкви духовенство та віряни звершують зауйпокійні панихиди та літії за жертвами голодомору.

Просмотров: (148)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *