МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СВЯТО КОЛЯДОК НА ПОЛІССІ

Поліський край, як і повнота Української Держави та народу, святкує церковне і державне свято – Різдво Христове.

Різдво Христове – не тільки єднає людину в молитві, але і в православних співах, колядках та щедрівках. Це народна культурна спадщина, що передається від прадідів до дідів, від дідів до онуків, від онуків до дітей. Так із покоління в покоління славиться ім’я Господнє. Христос прийшов в цей світ, щоби спасти людство та відкрити вратницю для безсмертя душі. В ці дні нарід Божий славить народження Спасителя миру. 

Народні колективи, церковні хори, діти церковних недільних шкіл приймають участь у святкових заходах славлення Христа.

Представники усіх християнських конфесій Рокитнівського краю Полісся, зібралися для славлення Різдва Христового на центральній площі міста Рокитне під час проведення свята колядок.

На заході були присутні: керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський; голова Рокитнівської райдержадміністрації М.З.Кушнір; голова Рокитнівської райради А.А.Кінчур; голова Рокитнівської селищної П.М. Гончар.

У наданому слові Митрополит Анатолій звернувся до присутніх з побажаннями, зокрема, сказавши: «Хай благословенним буде Новий рік для кожної людини, яка хоче миру, добра і щастя…».

Владика привітав усіх зі святом Різдва Христового, побажавши бути однією родиною віруючих християн та спільно з присутніми на площі міста проспівав колядки та щедрівки.

Просмотров: (187)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *