МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО міста САРНИ

17 червня 2019 року Свята Православна Церква святкує День Святого Духа.

З цієї нагоди та з нагоди храмового свята, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський, звершив святкове богослужіння у Свято-Троїцькому Храмі міста Сарни, мікрорайону Доротичі.

Свято-Троїцький Храм – старовинний, намолений, являється пам’яткою архітектури національного значення, збудований в 1725 році.

У врат Храму Митрополита Анатолія зустрічали діточки з квітами та віршованими вітаннями. Територія храму була прикрашена квітами та духмяним зіллям. Владиці співслужили: настоятель храму протоієрей Микола Ковальчук та багаточисельне духовенство Поліської єпархії. За богослужінням молилися парафіяни та прочани багатьох храмів міста Сарни та району.

Після Божественної Літургії Митрополит Анатолій виголосив проповідь про значення Святої Трійці в житті православних християн та вірності їх благодаті дара Духа Святого. Богослужіння закінчилося хресною ходою та співом многоліття.

За богослужінням молилися: голова Рівненської обласної ради О.Ю.Данильчук, голова Сарненської райдержадміністрації Я.В. Яковчук, міський голова С.Б.Усик, керівники установ та підприємств міста, делегація міста-побратима Длуголенка, Вроцлавського воєводства.

На честь делегації міста-побратима Длуголенка Вроцлавського воєводства Митрополит Анатолій надав святковий прийом.

Просмотров: (167)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *