МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ СВЯТОЇ ТРІЙЦІ

16 червня 2019 року повнота Святої Православної Церкви молитовно вшановує свято Святої Трійці, день П’ятидесятниці.

В цей день Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський з нагоди храмового свята прибув з архіпастирським візитом до Свято-Троїцького кафедрального собору міста Рокитно для звершення Божественної Літургії. Архіпастиря у врат храму зустрічали парафіяни з квітами та хлібом-сіллю.

За урочистим богослужінням архіпастирю співслужили архімандрит Феофан (Федюкевич) – секретар Сарненського єпархіального управління та священик Борис Попченко – настоятель Свято-Троїцького кафедрального собору міста Рокитно.

Після Євангельського читання Владика Митрополит звернувся до присутніх зі словом проповіді на тему свята, зокрема, сказавши: « Кожен із нас хрещений в Ім’я Святої Трійці – в Ім’я Отця – Бога-Саваофа, в Ім’я Логоса – Сина Божого, Іісуса Христа, Месії, і в Ім’я третьої Іпостасі Святої Трійці – Духа Святого…».

По завершенні Божественної Літургії Митрополит Анатолій звершив чин вечірні з читанням колінопреклонних молитв. Богослужіння закінчилось хресною ходою та освяченням зілля.

За бослужінням молилися: народний депутат України В.П.Яніцький, голова Рокитнівської райради А.А.Кінчур, керівники різних установ та підприємств Рокитнівщини.

Богослужіння молитовно поєднало вірян Полісся, збагатило благодаттю Духа Святого та принесло духовну радість, котру вони понесли по своїх оселях.

Просмотров: (129)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *