ЗВЕРНЕННЯ МИТРОПОЛИТА ПОЛІСЬКОГО І САРНЕНСЬКОГО АНАТОЛІЯ ДО ВІРНИХ ЧАД УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ ТА ВСІХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, КОТРИМ НЕ БАЙДУЖА ДОЛЯ НАШОЇ ДЕРЖАВИ

Дорогі брати і сестри!

Велика біда прийшла на землю України: ллється кров, страждають наші батьки, діти, брати та сестри, проливається кров невинних людей.

Людство земної кулі споглядає на військові дії, котрі відбуваються на теренах нашої держави. Росія своїми військовими злочинними діями принесла горе народу України, страждання жителям наших сіл і міст, сльози нашим рідним та близьким. Смерть і руйнування сьогодні, наче вітер, гуляють по нашій землі.

Українська Православна Церква звершує свої посилені молитви про припинення війни та відновлення миру в серцях і душах як людей, так і на землі нашої Держави.

Позиція Української Православної Церкви неодноразово озвучувалася Предстоятелем Української Православної Церкви  Блаженнійшим Митрополитом Онуфрієм та Священним Синодом, щодо засудження військових дій ворога – Росії. Неодноразово звучали і мої офіційні заяви, котрі розміщені та зберігаються на сайті Сарненської єпархії, щодо засудження агресора.

Постійні проповіді та молитви, котрі я проголошую у храмах під час богослужінь, гуртують віруючих людей нашої Церкви. Наші прихожани – чесні, віруючі, скромні люди, які населяють нашу державу, вони довіряють свої душі і серця Богу і нашій Українській Православній Церкві. Вони довіряють живих, за котрих ми молимося і довіряють мертвих воїнів, яких наше духовенство відспівує зі згоди та бажання рідних по вірі наших дідів і прадідів. За кожним богослужінням ми молимося за богохраниму нашу Україну, її владу, воїнство, за весь наш народ. Наша Церква, духовенство та миряни разом страждаємо з народом України та просимо скорійшого припинення війни.

Залишаймося вірними синами і дочками своєї Матері Церкви, своєї країни і свого народу!
Сьогодні є ті, хто спекулює на війні, на людському горі, хоче посіяти ворожнечу і розбрат, щодо вірних Української Православної Церкви, проводять піар на сльозах наших матерів, сини котрих воюють, захищаючи нашу державу, це сини нашої Церкви. Прошу не спекулювати на людському горі, бо горе у нас одне, як і один ворог. Хай матері спокійно моляться за своїх синів, дружини за своїх чоловіків, діти за батьків. Адже Президент України В.О.Зеленський заявив, що горе об’єднує, а не роз’єднує. Тому, об’єднаймося в любові і доброті одне до одного, та захищаймо державу як патріоти та як вірні сини Божі. Не шукаймо ворогів між собою, пам’ятаймо – в єдності наша сила.

Закликаю Боже благословіння на нашу Україну, на наше військо, на всіх тих, хто бажає миру і добра і хочу завершити своє звернення словами Іісуса Христа, якими Він в молитві звертався до Отця Небесного: «Да будем ми єдині, як Ти в Мені, так і Я в Тобі, Отче Святий.» (Ін. 17:21).

З Божої милості,

АНАТОЛІЙ,

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ І САРНЕНСЬКИЙ

Просмотров: (1992)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *