Щомісячні архіви: березня 2017

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СПОВІДЬ ДУХОВЕНСТВА РОКИТНІВСЬКОГО БЛАГОЧИННЯ САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ

Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліській прибув до Свято-Троїцького собору міста Рокитне Полісся, де очолив чин Сповіді духовенства Рокитнівського благочиння та звершив Літургію Передосвячених Дарів. Також, за богослужінням молились сестри Свято-Іверського жіночого монастиря урочища «Юзефін» села Глинне, Рокитнівського району на чолі з ігуменією Параскевою (Онищук).

За богослужінням кожен священик покаявся перед Богом в своїх гріхах та причастився Святих Христових Таїн.

По закінченню Літургії Владика Анатолій подякував всім за спільну молитву та провів збори духовенства.

Просмотров: (277)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ У ПОХОВАННІ МИТРОПОЛИТА НІФОНТА

22 березня, на 69-му році життя відійшов до Господа бувший керуючий Луцько-Волинською єпархією Високопреосвященніший митрополит Ніфонт (Солодуха).

24 березня 2017 року Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський взяв участь в звершенні Божественної Літургії Передосвячених Дарів та відспівуванні померлого, яке очолив постійний член Священного Синоду, Високопреосвященіший Павел, митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Києво-Печерської Лаври. Йому співслужили: митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Бучанський Пантеліймон, єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Також, за богослужінням молилися священики та монашествующі з різних єпархій УПЦ. Заупокійне богослужіння відбувалося у Свято-Покровському храмі міста Луцьк.

Після Літургії відбувся чин відспівування спочилого.

Поховано Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта згідно його заповіту, біля рідних на кладовищі в селі Галина Воля, Старовижівського району Волинської області.

Просмотров: (290)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СПОВІДЬ ВОЛОДИМИРЕЦЬКОГО БЛАГОЧИННЯ САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ.

Піст – особливий час для духовного очищення, яке необхідне як для мирян так і для духовенства. За традицією, що склалася у Сарненській єпархії, поліське духовенство у дні Великого посту приступає до Таїнства Сповіді та Причастя.

З цієї нагоди, духовенство Володимирецького благочиння Полісся зібралося у Свято-Преображенському кафедральному соборі міста Вараш для звершення Божественної Літургії Передосвячених Дарів та покаяння, котрі очолив керуючий Сарненсько-Поліською єпархією Митрополит Анатолій.

Більше 50-ти священників згуртувалися навколо свого архіпастиря для спільної молитви. Владика Митрополит особисто вичитав всі сповідальні молитви, виголосив проповідь щодо очищення душі від гріха. Молитва відбулася на високому духовному підйомі, чим вразила всіх присутніх на богослужінні. В слові проповіді Митрополит Анатолій, зокрема, сказав: «Тільки світле входить в Царство Боже, цим світлим повинна стати наша душа, яка не повинна бути потьмареною чорнотою гріха…».

Після богослужіння Владика провів збори духовенства, під час котрих не тільки застеріг духовенство від гріха, а і закликав бути відповідальними у своєму служінні Богу, Церкві та пастві.

Просмотров: (189)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ: «НИНІ ПОЛІЩУКИ ПРОВОДЯТЬ В ОСТАННІЙ ШЛЯХ ВОЇНА АТО»

Православне Полісся провело в останній шлях православного воїна АТО – Олексія Кондратюка, 1995 року народження, котрий загинув захищаючи територіальну цілісність нашої Держави під містом Маріуполь, Донецької області. Загинув під час виконання бойового завдання внаслідок розриву міни. У покійного залишилися батьки, брат, дружина, дворічний син.

По благословінню керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, Митрополита Сарненського і Поліського, чин похорону звершив благочинний Костопільського благочиння архімандрит Іларіон (Клебан) у Свято-Олександро-Невському храмі міста Костопіль.

Архімандрит Іларіон (Клебан) висловив співчуття керуючого єпархією, митрополита Анатолія рідним та побратимам загиблого, зокрема, сказавши: «Церква разом із рідними оплакує смерть воїна, молитовно просить у Бога прощення гріхів убієнному Олексію та безсмерття його душі».

Вічна йому пам’ять!

Просмотров: (161)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ: «ВИ ДОСТОЙНІ ЦЕРКОВНИХ НАГОРОД ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УПЦ»

Виконуючи благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, керуючий Сарненською єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський відзначив правом носіння другого хреста з прикрасами:

1. благочинного Рокитнівського благочиння архімандрита  Іоанна (Котик);

2. настоятельку Свято-Іверського жіночого монастиря урочища «Юзефин», села Глинне, Рокитнівського району Полісся ігуменю Параскеву (Онищук);

3. настоятельку жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району Полісся ігуменю Іуліанію (Боровець),

та возведенням в сан архімандрита – ігумена Василіда (Золотіна), настоятеля храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії міста Сарни, Полісся.

Просмотров: (320)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СПОВІДЬ ДУХОВЕНСТВА ДУБРОВИЦЬКОГО БЛАГОЧИННЯ САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ.

Керуючий єпархією Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський звершив сповідь духовенства Дубровицького благочиння Сарненсько-Поліської єпархії у Свято-Миколаївському храмі села Селець, Дубровицького району, Полісся. Перед початком богослужіння Владика вичитав сповідальні молитви та виголосив слово настанови .

По закінченню Літургії архіпастир провів збори духовенства.

Просмотров: (220)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ЮВІЛЕЙНІ СВЯТА ХРАМУ ТА СЕЛА

12 березня 2017 року, в Неділю 2-гу Великого посту, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський звершив архіпастирський візит до громади Свято-Михайлівського храму села Люхча, Сарненського району Полісся. З нагоди 20-ти років від дня забудови храму та 440-річчя заснування села Владика звершив Божественну Літургію святителя Василія Великого. За богослужінням молилися: селищний голова В.М.Дебелий, Сарненський міський голова С.Б.Усик, представники інших гілок влади та вірні УПЦ.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) та настоятель храму протоієрей Леонід Лазарчук.

Після богослужіння Митрополит Анатолій висловив подяку настоятелю храму – протоієрею Леоніду Лазарчуку за пастирські труди у ввіреній парафії, також, відзначив його та голову селищної ради В.М.Дебелого до ювілею орденом «Гордість Православ’я». Божа служба закінчилась співом многоліття.

Просмотров: (241)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ В НЕДІЛЮ ТОРЖЕСТВА ПРАВОСЛАВ’Я.

5 березня 2017 року в Неділю 1-у Великого посту, в свято Торжества Православ’я, керуючий єпархією Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський звершив Божественну Літургію у Свято-Михайлівськму храмі села Велике Вербче, Сарненського району.

Його Високопреосвященству співслужили секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) та настоятель храму протоієрей Олександр Кокора. 

За богослужінням Владика звернувся до богомольців зі словом настанови.

Після Богослужіння Митрополит Анатолій привітав всіх присутніх зі святом Торжества Православ’я.

Просмотров: (125)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СПОВІДЬ ДУХОВЕНСТВА САРНЕНСЬКОГО БЛАГОЧИННЯ.

Згідно місцевій традиції, під час  Великого посту, духовенство Сарненсько-Поліської єпархії на чолі з Митрополитом Анатолієм звершують богослужіння та приносять покаяння за свої гріхи.

Сьогодні, 4 березня 2017 року, керуючий єпархією Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни очолив чин Сповіді духовенства та звершив Божественну Літургію святителя Іоанна Златоустого. Під час Богослужіння близько п’ятидесяти священиків та дияконів принесли покаяння перед Богом та причастилися Святих Христових Таїн.

Після богослужіння владика Митрополит провів збори духовенства, на яких було розглянуто ряд важливих питань із життя Церкви.

 

Просмотров: (182)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СПОВІДЬ ДУХОВЕНСТВА БЕРЕЗНІВСЬКОГО БЛАГОЧИННЯ

3 березня 2017 року, духовенство Березнівського благочиння зібралось у Свято-Троїцькому храмі міста Березне Полісся, де керуючий єпархією, Митрополит Анатолій очолив Літургію Передосвяченних Дарів.

Владика вичитав сповідальні молитви та виголосив проповідь на покаянну тему.

По завершенні богослужіння Владика Митрополит провів збори духовенства, на яких було розглянуто ряд важливих питань життя Церкви.

Просмотров: (135)