Щоденні архіви: 12.06.2023

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ В ОДНОМУ ІЗ НАЙСТАРОВИННІШИХ ХРАМІВ ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ

На запрошення церковної громади Свято-Троїцького храму смт Степань, Сарненського району, Полісся, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до парафії для звершення Божественної Літургії.

Треба зазначити, що Степань – це селище з багатовіковою історією та розташоване на мальовничому березі річки Горинь. Перлиною села являється красивий Свято-Троїцький храм. 

Його Високопреосвященству співслужили: протоієрей Стефан Шомонка – настоятель Свято-Троїцького храму смт Степань; протоієрей Василь Лазарчук – настоятель Свято-Різдва-Богородиці храму села Великий Мідськ; протоієрей Василь Чиж – настоятель Свято-Воскресенського храму села Мале Вербче; протоієрей Михайло Патрикей – настоятель Свято-Воскресенського храму села Корост; протоієрей Дмитро Шомонка – настоятель Свято-Преображенського храму смт Степань; протодиякон Дмитро Петронюк. За богослужінням молилися парафіяни храму.

Владика Анатолій у слові духовної настанови закликав богомольців слідувати за Христом та бути вірними дітьми Матері Церкви.

По завершенню богослужіння архіпастир подякував усім за спільну молитву, а отцю настоятелю – протоієрею Стефану Шомонці за багатолітні пастирські труди у ввіреній йому парафії.

Богослужіння закінчилося співом многоліття.

Просмотров: (51)