МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: « ПРОСИМО ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ»

Текст петиції щодо присвоєння звання “Герой України” (посмертно) з удостоєнням ордену Золота Зірка сину священика Сарненської єпархії УПЦ, лейтенанту Прокопчуку Олександру Миколайовичу, котрий будучи військовим лікарем до останнього подиху рятував життя бійців:

Шановний Пане Президенте!

Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння звання “Герой України” (посмертно) моєму брату, військовому лікарю, лейтенанту 128-ї гірсько-штурмової бригади, медичної роти, в/ч А-1556 Збройних Сил України, Прокопчуку Олександру Миколайовичу.

Народився Олександр 12.03.1996р. Перший син, старший брат, який наполегливо йшов до своїх цілей та мрій.

У 2013 році Сашко закінчив Бережницьку школу та вступив до Тернопільського Національного Медичного Університету, де отримав диплом. У 2019р. вступив до Київської Військової Медичної Академії та став військовим лікарем.

Життєрадісний, добрий, веселий, розумний…. З початком повномаштабного вторгення став на захист держави та виконував свій лікарський обов`язок. Спочатку рятував життя в Ірпіні та Бучі….далі Запорізький напрямок, Херсонський, Донецький…

Жодна людина не загинула на його руках, тому що він був лікарем від Бога. Він щиро радів, коли рятував життя поранених бійців.

11 лютого 2023 року в населеному пункті Бахмут Донецької області Олександр виїхав медичною автівкою забирати важкопоранених. Йому вдалось забрати бійців і надаючи допомогу воїнам машина рухалась у більш безпечне місце. У автівку ворог влучив протитанковою керованою ракетою, ніхто не вижив.

Врятував СОТНІ, адже цінував кожне, і ризикуючи своїм життям, вивозив хлопців з найгарячіших точок…. Щиро радів кожному врятованому воїну.

Побратими Олександра наголосили, що він був справжнім прикладом офіцера, надзвичайно людяним, уважним, люблячим сином та чоловіком, справжнім другом, справедливим та відданим патріотом своєї країни. Вірою і правдою служив, народу України. Душу й тіло віддавав за поранених побратимів. Боровся і хотів жити у вільній, незалежній, демократичній Україні.

Олександр із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні.

Просимо присвоїти Олександру звання Героя України (посмертно) та нагородження батьків орденом “Золота Зірка”.

Вічна шана та пам`ять усім, хто поклав своє життя за Україну, вічна вдячність батькам за те, що виховали справжніх патріотів!!!!


Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/194288

Просмотров: (285)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *