Щоденні архіви: 10.07.2023

З БЛАГОСЛОВІННЯ МИТРОПОЛИТА ПОЛІСЬКОГО І САРНЕНСЬКОГО АНАТОЛІЯ БУЛО ЗВЕРШЕНО ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ТРАГІЧНИХ ПОДІЙ НА ВОЛИНІ 1943 року

 

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського у 80-ту річницю Трагічних подій на Волині 1943 року була звершена заупокійна паніхіда по убієнним громадянам Польщі і України. Піднесені заупокійни молитви явилися не тільки згадкою про трагічно убієнним, а і молитвою за братерський народ, котрий згуртувався разом з народом України в теперішній час  проти російської агресії.

Поліське духовенство підносило свої молитви за усіх жертв людської ненависті в часи Другої світової війни і Трагічних подій на Волині 1943 року благаючи Спасителя миру про  те, щоби людська ненависть не повторювалася в майбутньому.

Заупокійну паніхіду біля памятного знаку на місті села Паросле, Вараського району, Полісся, по благословенню митрополита Анатолій очолив благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Сергій Наконечний.

Йому співслужили:

протоієрей Георгій Охримюк – настоятель храму на честь Різдва Пророка і Предтечі Спасова Іоанна села Малий Жолудськ;

ієрей Олександр Карапка – настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму с. Красносілля;

ієрей Роман Мирончук – настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму села Острівці;

ієрей Богдан Русін – настоятель Свято-Михайлівського храму с. Жовкині.

Просмотров: (33)