Щоденні архіви: 14.08.2023

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ В КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ міста САРНИ ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ св.мчч. МАККАВЕЇВ

14 серпня 2023 року, в свято Винесення Чесного Древа Животворящого Хреста Господнього та в день пам’яті семи мучеників Маккавеїв, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни, Полісся.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили клірики собору: архімандрит Іакінф (Дульський), ієромонах Тріфон (Лебедюк), архідиякон Іларій (Новак), протодиякон Дмитро Петронюк, диякон Максим Гузенко, диякон Іоанн Цимбалюк.

Після Євангельського читання владика митрополит виголосив слово проповіді, в котрій навів приклад вірності Богу святих семи мучеників, матері їх Соломонії та вчителя Єліазара, закликавши парафіян до єдності та стійкості в православній вірі .

По закінченню Божественної Літургії владика Анатолій прочитав молитви на освячення меду та цілющих трав, після чого окропив їх святою водою. Також, архіпастир привітав парафіян зі святом та подякував за спільну молитву.

Просмотров: (33)