ЗАЯВА ПРЕС-СЛУЖБИ САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Сьогодні на сторінках медіа-ресурсу Телеграм настоятелем Свято-Миколаївської парафії села Стара Рафалівка, Вараського району розповсюджується неправдива інформація щодо керуючого Поліською єпархією Високопреосвященнішого митрополита Анатолія.

Прес-служба Сарненської Єпархії Української Православної Церкви ознайомившись з усією інформацією заявляє наступне:

  1. протоієрей Сергій Прокопчук неправдиво та однобоко викладає інформацію у засобах масової інформації щодо своєї особи, наслідком чого читачі підло введенні в оману.
  2. протоієрей Сергій Прокопчук очолює настоятельство у трьох парафіях. Основна це – Свято-Миколаївська парафія села Стара Рафалівка, Вараського району, а дві парафії обслуговується ним: парафія на честь Всіх Святих села Чудля та парафія села Собіщиці Вараського району, Рівненської області.
  3.  В зв’язку з тим, що парафія на честь Всіх Святих села Чудля протягом багатьох років не мала свого постійного настоятеля а обслуговувалася протоієреєм Сергієм Прокопчуком, керуючий єпархією митрополит Анатолій 17 серпня 2023 року на прохання парафіян призначив на парафію настоятелем протоієрея Олександра Зуєвича. Тим паче, що наближаються такі свята як Преображення Господнє та Успіня Божої Матері стає зрозумілим, що один священик одночасно не в змозі задовільнити духовні потреби парафіян трьох парафій. Отець Сергій чомусь це не висвітлює, а навпаки, вводить в оману та налаштовує духовенство, парафіян та читачів проти особи керуючого Поліською єпархією митрополита Анатолія.
  4. Необхідно зазначити, що керуючий єпархією має усі повноваження призначати та звільняти духовенство із займаних ними парафій. Користуючись цим правом митрополит Анатолій і призначив нового настоятеля.

Єпархіальна рада, отці благочинні, настоятелі парафій Вараського району засуджують дії протоєрея Сергія Прокопчука, які йдуть тільки на користь ворогів Матері Церкви.

Прикро, що це не перший випадок коли отець Сергій Прокопчук своїми діями дискредитує Мати Церкву, її Предстоятеля, та єпископат. Він без відома і благословіння приймає участь у сумнівних заходах які не йдуть на користь Святої Церкви.

Єпархіальна рада, духовенство та керуючий єпархією закликають протоієрея Сергія Прокопчука до покаяння та до спростування неправдивої інформація викладеною ним.

Просмотров: (66)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *