Звернення духовенства Вараського благочиння Сарненської єпархії УПЦ до вірних чад Христової Церкви у зв’язку з появою у медійному просторі провокативних заяв настоятеля Свято-Миколаївської парафії села Стара Рафалівка Вараського району Рівненської області протоієрея Сергія Прокопчука

Дорогі брати та сестри у Христі !

Сьогодні у мережі Інтернет поширюється наклепницька, брудна інформація провокативного характеру стосовно митрополита Поліського і Сарненського Анатолія. Протоієрей Сергій Прокопчук у зухвалій та ультимативній формі звинувачує митрополита Анатолія в тому, що він без згоди протоієрея Сергія Прокопчука призначив нового настоятеля храму у село Чудля, яким до недавнього часу опікувався протоієрей Сергій.

Необхідно зазначити, що отець Сергій ще опікується храмом у с. Собіщиці та с. Стара Рафалівка (загальною кількістю храмами у трьох парафіях). За такої ситуації фізично священник не зможе служити в трьох храмах одночасно. У селі Собіщиці храм перебуває на стадії будівництва, храм у с. Чудля потребує повноцінного парафіяльного життя, тому коли є служба в одному храмі – інших два закриті!

Виходячи із даної ситуації, і піклуючись про духовні та молитовні потреби парафіян Владика Анатолій призначив настоятелем протоієрея Олександра Зуєвич.

Отець Сергій, замість того щоб проявити мудрість і виконати благословення керуючого архієрея дозволив собі хамські висловлювання та наклепницькі звинувачення на адресу владики Анатолія, маніпулюючи думкою прихожан і свідомо вносячи розбрат та недовіру у церковне середовище.

Ми, настоятелі 45-ти парафій Вараського благочиння закликаємо наших вірних чад бути розсудливими і не робити поспішних висновків, не реагувати на імпульсивні звинувачення амбітного священика, тому що Свята Церква завжди керувалась і керується Апостольськими Правилами та розпорядженнями церковної ієрархії.

Нагадуємо протоієрею Сергію Прокопчук що митрополит Анатолій в 2004 році висвятив його в сан священика після навчання у Московській духовній Семінарії і фактично являється йому духовним батьком.

Прикро, що син повстав злобою проти свого духовного батька і Матері Церкви.

Ми, священники Вараського Благочиння, висловлюємо свою підтримку і довіру керуючому єпархією митрополиту Анатолію.

За дорученням настоятелів

парафій Вараського благочиння

благочинний

протоієрей Сергій Наконечний.

Просмотров: (87)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *