Щоденні архіви: 24.08.2023

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «ДУХОВЕНСТВО САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ БЕРЕ УЧАСТЬ У СВЯТКУВАННІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ»

24 серпня 2023 року наша Держава відзначає 32-гу річницю своєї Незалежності.

Необхідно зазначити, що у всіх храмах та монастирях Сарненської єпархії Української Православної Церкви звершуються молебні за Державу, за воїнів-захисників, за мир та стабільність.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського та на запрошення Сарненської міської ради, клірик Свято-Покровського кафедрального собору архімандрит Іакінф (Дульський) та настоятель Свято-Троїцького Храму міста Сарни – протоієрей Микола Ковальчук взяли участь у молитовному ранку « Молимось за тебе, Україно !». Також, на заходах були присутні представники інших релігійних конфесій та організацій, голови волонтерських організацій, Молодіжної ради, капелани. 

У наданому слові протоієрей Микола Ковальчук передав вітання митрополита Поліського Анатолія, зокрема, процитувавши його сказав: «Повнота Української Православної Церкви, як і духовенство та віряни Поліської єпархії, рішуче засуджують війну, розвʼязану російським агресором, котра несе усім нам біль та сльози на нашу землю. Гинуть як наші воїни, захищаючи свою Батьківщину, так і мирні громадяни.  Ми молимося за наших захисників, котрі героїчно захищають рідну землю.
Ми просимо у Бога миру нашій Державі, бажаючи їй процвітання та добробуту її громадянам…»..

Захід завершився святковим концертом.

Просмотров: (22)