Щоденні архіви: 28.08.2023

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ЮВІЛЕЙНЕ СВЯТО СВЯТО-УСПЕНСЬКОГО ХРАМУ м.ЗАРІЧНЕ, ПОЛІССЯ

28 серпня 2023 року повнота Православної Церкви молитовно вшановує Успіння Божої Матері. В цей день, на запрошення церковної громади Свято-Успенського храму міста Зарічне, Полісся, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до парафії для звершення святкового богослужіння. Архіпастирський візит був приурочений до храмового свята. Слід зазначити, що в цей день виповнюється 30-ть років з дня освящення храму владикою Анатолієм, тоді ще ще єпископом Рівненським і Острозьким.

Владиці співслужили: настоятель Свято-Успенського храму міста Зарічне – протоієрей Микола Полюхович та духовенство Зарічненського благочиння Поліської єпархії Української Православної Церкви. За богослужінням молилися парафіяни з інших сіл району.

Після Євангельського читання архіпастир виголосив проповідь на тему свята.

По закінченню богослужіння митрополит Анатолій привітав протоієрея Миколая Полюховича – настоятеля Свято-Успенського храму міста Зарічне з ювілеями: 40-річчям  його настоятельства та 30-ти річчям освящення храму. У слові привітання Владика побажав отцю настоятелю духовної сили та мудрості в подальшому служінні ввіреній йому пастві та Матері Церкві.

Богослужіння закінчилося Хресною ходою та співом многоліття.

Просмотров: (35)