МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ СВЯТИХ АПОСТОЛІВ ПЕТРА І ПАВЛА

 

12 липня 2024 року повнота Православної Церкви молитовно вшановувала пам’ять святих славних первоверховних апостолів Петра і Павла.

Як свідчать церковні історики, апостол Петро народився в місті Віфсаїда, разом зі своїм братом, апостолом Андрієм, жив у Капернаумі, займаючись рибальством. До покликання Господом на апостольське служіння його звали Симон, Петром його назвав сам Іісус Христос. Після Свого воскресіння Іісус Христос відновлює Петра, котрий його зрікся в Гефсиманському саду, в апостольському достоїнстві. В 67 році святого апостола Петра розіп’яли вниз головою.

Про святого апостола Павла нам відомо, що він народився в місті Тарс, був названий Савлом. До апостольства був гонителем християн. Після навернення до Господа отримав ім’я Павло. Він багато потрудився в справі проповіді віри Христової, за що також іменується первоверховним. За проповідь Євангелія по наказу імператора Нерона, Павлу, як римському громадянину відсікли голову мечем. Життя і труди святих апостолів для всіх нас : є прикладом відданості та віри Господу, мужності та ревності про славу Божу і спасіння душ.

На запрошення церковної громади, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до Свято-Петро-Павлівського храму села Нова Рафалівка, Вараського району, Полісся, для звершення святкової Божественної Літургії, приуроченої до храмового свята.

Архіпастирю співслужили: протоієрей Володимир Грицькевич – настоятель храму, а також, клірики Сарненської, Рівненської та Володимир-Волинської єпархій УПЦ.

У слові духовної настанови владика Анатолій розкрив життєвий подвиг та значення трудів святих первоверховних апостолів Петра і Павла, котрі проповіддю Слова Божого навертали людей до віри Христової.

По завершенні богослужіння владика Анатолій привітав парафіян та духовенство зі святом, побажавши стяжати дари Духа Святого, віри, молитви, труда та почуття християнської любові один до одного.

Богослужіння закінчилося співом многоліття.

Просмотров: (53)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *