Щоденні архіви: 14.08.2024

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ СВЯТА ВИНЕСЕННЯ ЧЕСНОГО ДРЕВА ЖИВОТВОРЯЩОГО КРЕСТА ГОСПОДНЯ ТА ПАМ’ЯТІ свв. мучч. МАКАВЕЇВ В селі СТАРА РАФАЛІВКА, ПОЛІССЯ

14 серпня 2024 року, в свято Винесення Чесного Древа Животворящого Хреста Господнього та в день пам’яті семи мучеників Маккавеїв, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський на запрошення настоятеля церковної громади протоієрея Сергія Прокопчука звершив Божественну Літургію у Свято-Миколаївському храмі села Стара Рафалівка Вараського району, Полісся.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили клірики Володимирецького благочиння Сарненської єпархії УПЦ: благочинний Володимирецького благочиння – протоієрей Сергій Наконечний, настоятель храму-  протоієрей Сергій Прокопчук та клірик храму – протоієрей Володимир Крот.

Після Євангельського читання владика митрополит виголосив слово проповіді, в котрій навів приклад вірності Богу святих семи мучеників, матері їх Соломонії та вчителя Єліазара, закликавши парафіян також бути вірними Богу відповідно до Символу віри та таїнства Хрещення. Архіпастир побажав парафіянам відданості Христу та бути стійкими у вірі, особливо в нинішній тяжкий час випробувань для нашої Української Православної Церкви.

По закінченню Божественної Літургії були вичитані молитви на освячення меду та цілющих трав, після чого владика окропив принесені дари святою водою.

Також, архіпастир привітав отця настоятеля – протоієрея Сергія Прокопчука з ювілеєм – 20-ти річчям служіння в священному сані, побажавши йому бути вірним Матері Церкві, священницькій присязі та вірі своїх дідів і прадідів.

Святкове богослужіння завершилося співом многоліття.

Просмотров: (72)