Щоденні архіви: 23.08.2024

УВАГА! ПЕРШІ ПЛОДИ ПІСЛЯ ПРИЙНЯТТЯ ЗАКОНУ 8371. ВІДБУВСЯ ВИБУХ В ЦЕРКОВНІЙ ГРОМАДІ

 

Як повідомив настоятель Свято-Покровської парафії села Стрільськ Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ протоієрей Олег Гаврильчик, сьогодні, о 2-й годині ночі, був звершений не просто акт вандалізму, а спроба фізичного знищення молитовної будівлі Свято-Покровської церковної громади.

Невідомі зловмисники, кинули гранату в молитовне приміщення, що призвело до вибуху та його часткового руйнування.

Віряни УПЦ розцінюють цей вибух не тільки як знищення будівлі, в якій вони моляться після рейдерського захоплення храму прихильниками ПЦУ, але і як фізичне знищення громадян України та віруючих Української Православної Церкви.

Духовенство та віруючий люд занепокоєні, що після голосування депутатами Верховної Ради за прийняття ними закону 8371 тепер вибухівкою буде йти знищення громадян України, які сповідують віру в Іісуса Христа та підпорядковуються Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Будемо надіятися, що слідча група Сарненського РВ національної поліції, яка прибула на місце скоєння злочину, внесе його у єдиний реєстр досудових розслідувань.

Слід зазначити, що це не перший прояв зла та ненависті до церковної громади села Стрільськ. Так, у липні 2019 року було звершено акт вандалізму по відношенню до даної громади.

На жаль, ні один акт насилля, захоплення храмів, заволодіння майном та вандалізму Храмів Поліської єпархії УПЦ не був розкритий.

Церковна громада села не втрачає надію, що замовники, організатори та виконавці будуть знайдені та покарані згідно чинного законодавства.

Необхідно зазначити, що Сарненська єпархія являється прикордонною єпархією із Білорусією. В той час коли керуючий єпархією спрямовує громадян на мирне співіснування в державі, розуміючи небезпеку прикордонного положення та робить все можливе разом з духовенством і вірянами УПЦ на поміч війську та Державі – злочинні угрупування за підтримки місцевої влади руйнують і без того тяжкий стан миру на місцях і дають привід до насилля, яке вже нині відчуває наш народ.

Просмотров: (445)