МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ НЕДІЛЬНЕ БОГОСЛУЖІННЯ В с. БІЛЬСЬК, ПОЛІССЯ

25 серпня 2024 року, в Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, керуючий єпархією, Високопреосвященнійший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, на запрошення церковної громади, звершив Божественну Літургію у храмі на честь Почаївської Ікони Божої Матері села Більськ, Рокитнівського району, Полісся.

Високопреосвященнішому владиці співлужили: благочинний Рокитнівського благочиння – протоієрей Борис Попченко, настоятель храму на честь Почаївської Ікони Божої Матері села Більськ – протоієрей Олексій Місюкевич та настоятель Свято-Троїцького храму села Залав’я – протоієрей Артемій Корень.

Після читання Євангелія, Поліський архіпастир звернувся до всіх присутніх зі словом настанови згідно Євангельського тексту, щодо віри, до якої навертає нас Христос через сумніви апостола Петра. Владика, зокрема, сказав: “Маловір’я апостола Петра сприяло його потопленню у морських хвилях. Подавши руку помочі, Христос спасає апостола від смерті і закликає його до віри в Нього як Мессію. Для нас – це урок бути стійкими у вірі, не зраджувати Господа,  щоб не бути потопленими своїми гріхами, і які б не були б іспити в житті – витримати всі випробовування, які даватиме нам Господь…”.

Архіпастир закликав до стійкості у вірі в любові до Матері Церкви та вірності її вченню.

По закінченню богослужіння архіпастир подякував усім за спільну молитву. Окремо, архіпастир побажав отцю настоятелю – протоієрею Олексію Місюкевичу успіхів у подальшому служінні на ниві Христовій, окормляючи ввірену йому парафію.

Богослужіння закінчилося благословінням пастви архіпастирем.

Просмотров: (340)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *