Щоденні архіви: 29.08.2024

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ УСПІННЯ БОЖОЇ МАТЕРІ В м. ВОЛОДИМИРЕЦЬ

28 серпня 2024 року повнота Православної Церкви молитовно відзначає свято Успіння Божої Матері.

У цей святковий день керуючий єпархією Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, прибув до Свято-Успенської парафії міста Володимирець, Полісся, де з нагоди храмового свята очолив святкову Божественну Літургію.

Високопреосвященнішому владиці співслужили: протоієрей Сергій Наконечний – благочинний Володимирецького благочиння; священик Миколай Гончар – настоятель Свято-Успенського храму міста Володимирець; протоієрей Петро Коваль – настоятель Свято-Воскресенського   храму села Довговоля; протоієрей Олександр Зуєвич – клірик Свято-Успенського храму міста Володимирець; протоієрей Андрій Бездомов – настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму села Заболоття.  . Також, за архієрейським богослужінням молилися численні парафіяни міста та прочани з інших сіл району.

Після читання Святого Письма Євангелія архіпастир виголосив проповідь, в котрій розкрив значення Богоматері в житті кожного християнина, в котрій, зокрема, сказав: « Богоматір є матір’ю матерів наших. Ми ЇЇ любимо, прославляємо та покладаємо на Неї свої надії, що ЇЇ молитвами Господь збереже нас від усякого зла і напасті…”.

Після богослужіння відбулася хресна хода, по завершенні котрої, владика Анатолій привітав духовенство та парафіян з престольним святом, побажавши  усім ЇЇ молитовного заступництва.

Святкове богослужіння завершилося співом многоліття.

Просмотров: (82)