Щомісячні архіви: вересня 2024

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: “МОЛИТВА ЄДНАЄ ВІРНИХ В ХРИСТА З БОГОМ”. СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ У с. ЗІРНЕ.ПОЛІЩУКІВ

На запрошення церковної громади Свято-Пантелеімонівського храму села Зірне, Березнівського району, Полісся, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до храму для звершення Божественної Літургії.

У Престола Божого владиці співслужили: благочинний Березнівського благочиння – протоієрей Ігор Коспа; настоятель храму – протоієрей Іоанн Бондар; настоятель Свято-Миколаївського храму – протоієрей Роман Миронець; настоятель храму на честь Казанської Ікони Божої Матері села Богуші – протоієрей Тарасій Шкуратюк. Молилися паломникі з сусідніх сіл району, котри прибули на спільну молитву зі своїм архіпастирем.

 За богослужінням владика митрополит виголосив слово духовної настанови. 

Після Літургії архіпастир  подякував усім за спільну молитву та обдарував богомольців святими Іконками. Богослужіння закінчилося многоліттям.

Просмотров: (20)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ св. благов.кн. ОЛЕКСКАНДРА НЕВСЬКОГО. м. КОСТОПІЛЬ

12 вересня 2024 року – день пам’яті святого благовірного великого князя Олександра Невського.

В цей день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до Свято-Олександро-Невського храму міста Костопіль, Полісся. В старовинному та намоленому храмі, Поліський архіпастир, з нагоди престольного свята звершив Божественну Літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму – архімандрит Іларіон (Клебан), намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі, Вараського району – архімандрит Антоній (Грибан),  благочинний Березнівського благочиння – протоієрей Ігор Коспа та духовенство Поліської єпархії УПЦ.

По закінченню богослужіння митрополит Анатолій звернувся до богомольців зі словом настанови.

Просмотров: (57)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ В ОДНОМУ ІЗ НАЙМЕНШЕ НАСЕЛЕНОМУ ПУНКТІ ПОЛІССЯ

Церковна громада Храму на честь Нерукотворенного Образу Іісуса Христа села Лісове, Рокитнівського району, Полісся, запросила свого архіпастиря – Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського для звершення Божественної Літургії. Слід зазначити, що село одне із найменше населених сіл району та нараховує 55 дворів.

Перед початком богослужіння керуючого Поліською єпархією з хрестом зустрів настоятель храму – протоієрей Сергій Дудко. У вітальному слові отець настоятель попросив свого архіпастиря увійти у храм, звершити Божественну Літургію та піднести молитви за мир в нашій Державі, за воїнів, котрі стоять на захисті нашої Держави від російського агресора та за здоров’я ввірених йому парафіян, а також, за вічний спокій убієнних воїнів.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму – протоієрей Сергій Дудко та духовенство Поліської єпархії.

За богослужінням архіпастир звернувся до богомольців зі словом проповіді, в якій розкрив зміст та значення Євангельського читання.

Після богослужіння владика Анатолій подякував усім богомольцям за спільну молитву та висловив подяку отцю настоятелю – протоієрею Сергію Дудко за пастирські труди, котрі він несе у ввіреній йому парафії.

Просмотров: (267)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ З АРХІПАСТИРСЬКИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАВ ЦЕРКОВНУ ГРОМАДУ м. ЗАРІЧНЕ, ПОЛІССЯ

На запрошення церковної громади керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Різдва-Богородиці храмі міста Зарічне, мікрорайон Муравин, Вараського району, Полісся.

За святковим богослужінням Високопреосвященнішому архіпастирю співслужив настоятель храму – протоієрей Ігор Чепура. Молилися парафіяни храму та богомольці з інших сіл району.

 Владика митрополит, після читання Святого Євангелі, явиголосив слово духовної настанови, в котрому закликав парафіян бути стійкими у вірі, особливо в нинішній тяжкий час випробувань для   Матері Церкви.  

По закінченню богослужіння архіпастир подякував усім за спільну молитву, а настоятелю храму – протоієрею Ігорю Чепура за його багатолітні труди у ввіреній йому парафії.

Просмотров: (43)