Щоденні архіви: 21.09.2024

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ РІЗДВА БОЖОЇ МАТЕРІ с.ОЗІРЦІ, ПОЛІССЯ

21 вересня 2024 року повнота Православної Церкви молитовно відзначає свято Різдва Божої Матері.

В цей день церковна громада Свято-Різдва-Богородичного храму села Озірці, Вараського району, Полісся, відзначає своє престольне свято.

З цієї нагоди парафіяни та настоятель протоієрей Борис Акуленко запросили свого керуючого – Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського для звершення святкового богослужіння на честь Різдва Божої Матері.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Володимирецького благочиння – протоієрей Сергій Наконечний; настоятель храму – протоієрей Борис Акуленко та духовенство Поліської єпархії.   На богослужнні  духовенство та віряни  на чолі зі своїм архіпастирем, молилися за воїнів, за мир в Державі та народ Божий.

  Після читання Святого Письма Євангелія,  владика Анатолій звернувся до богомольців зі словом проповіді,   в котрій розкрив значення Богоматері в житті кожного християнина.

Після богослужіння владика Анатолій подякував богомольцям за спільну молитву, а також,   привітав парафіян та отця настоятеля з престольним святом, побажавши щоби Богоматір, Різдво, котрої сьогодні святкує Церква, сприяла кожному молящемуся та кожному прохаючому ЇЇ помочі.

Святкове богослужіння закінчилося Хресною ходою та співом многоліття.

 

 

 

Просмотров: (30)