МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКОЮ АНАТОЛІЙ СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УПЦ БЛАЖЕННІШОМУ МИТРОПОЛИТУ ОНУФРІЮ З НАГОДИ 200-РІЧЧЯ ОДЕССЬКОГО УСПЕНСЬКОГО ЧОЛОВІЧОГО МОНАСТИРЯ

29 вересня 2024 року, у день 30-річчя знайдення мощей преподобного Кукші Одеського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському Одеському чоловічому монастирі. Також, святкове богослужіння було приурочене до 200-річчя з дня заснування Успенського Одеського монастиря.

Урочисте богослужіння відбулось у соборі на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” чоловічої обителі.

Предстоятелю співслужив сонм архієреїв УПЦ,  духовенство монастиря,  міста Одеси та гості у священному сані. За богослужінням молились настоятельки жіночих монастирів Одеської та інших єпархій УПЦ. Наш Поліський край представляв керуючий єпархією митрополит Поліський Анатолій.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся зі словом проповіді до численних парафіян та паломників обителі.

За Літургією молились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель разом з єпископатом, духовенством та вірянами молитовно просили у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Божественної літургії священнослужителі та віряни на чолі з Предстоятелем пройшли хресним ходом територією обителі. Богослужіння завершилось молитвою перед мощами преподобного Кукші Одеського.

Просмотров: (24)

Коментарі закриті.