САРНЕНСЬКА ЄПАРХІЯ СВЯТКУЄ 17-ти РІЧЧЯ З ДНЯ УТВОРЕННЯ.

30 березня 2016 року виповнюється 17 років з дня утворення Сарненської єпархії, котру було засновано рішенням Священого Синоду УПЦ (журнал засідання №149 від 30 березня 1999 року), шляхом виділення зі складу Рівненської єпархії семи районів, що відповідають адміністративним районам Рівненської області: Сарненського, Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Костопільського та Рокитнівського. Центром єпархії обрано місто Сарни. Керуючим єпархією було призначено преосвященнішого Анатолія, на той час єпископ Глухівський і Конотопський, з титулом Сарненський і Поліський.

За час існування єпархії, завдячуючи трудам митрополита Анатолія, було утворено 5 монастирів (3 чоловічих та 2 жіночих), освячено багато нових храмів, поповнено ряди духовенства.

У 2007 році збудовано нове приміщення єпархіального управління, проведено реконструкцію Свято-Покровського кафедрального собору м. Сарни, на території собору зведено та освячено храм на честь преподобного Олексія, Чоловіка Божого. Завдячуючи ініціативі та трудам митрополита Анатолія, Львівською залізницею було передано приміщення, в котрому ведеться прийом парафіян і котре слугує житлом для монашествующих, які несуть послух при єпархіальному управлінні.

В місті енергетиків – Кузнецовську збудовано духовний комплекс: Свято-Преображенський кафедральний собор, Свято-Володимирський храм, їдальня для нужденних. Владика освятив кафедральний собор та нову роспись. Збудований новий красивий іконостас при підтримці настоятеля –  протоієрея Володимира Денисюка.

На цьому труди Поліського архіпастиря не закінчуються, владика регулярно звершує богослужіння, відвідує парафії ввіреної йому єпархії, проводить прийом духовенства та віруючих людей, зустрічається з представниками влади.

В цей святковий день духовенство та вірні Сарненської єпархії УПЦ звершують богослужіння в храмах, бажають своєму архіпастирю – митрополиту Анатолію, кріпості сил тілесних та духовних і надалі вірно служити Матері-Церкві, люду Божому та очолювати Сарненсько-Поліську єпархію.

333 DSC_0047 DSC_0081-1

сс сссс ссссс

DSC_0341

DSC_0336

Просмотров: (277)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *