ЗВЕРНЕННЯ МИТРОПОЛИТА АНАТОЛІЯ ДО ГОЛОВИ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛРАДИ М.М.ДРАГАНЧУКА


      Голові  Рівненської

обласної ради
М.М.Драганчуку

Шановний Миколо Миколайовичу!

Від імені віруючих Сарненської єпархії прошу Вас звернути увагу на дискримінацію та порушення прав віруючих Української Православної Церкви на релігійному підґрунті в Рівненській області та на території нашої Держави в цілому.

Справа в тому, що права православних віруючих систематично порушуються органами державної влади та місцевого самоврядування, шляхом повного ігнорування вимог законодавства України. Так, у Сарненській єпархії, частина статутів релігійних громад поданих на реєстрацію до Рівненської обласної державної адміністрації у нових редакціях була зареєстрована, а частина без поважних причин повернута релігійним громадам або ж така реєстрація взагалі зупинена. Варто зазначити, що вимога щодо перереєстрації статутів релігійних громад нами самостійно не ініціювалася, а була поставлена перед нами Президентом України, Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України у зв’язку із внесеними змінами до Податкового кодексу України. Одночасно вказуємо, що максимальний термін реєстрації статутів релігійних громад у нових редакціях відповідно до положень ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації» не має перевищувати тримісячного терміну. Однак, в порушення вище згаданих вимог Закону та вимог Президента України, Рівненська ОДА ігнорує подані нами документи для реєстрації статутів релігійних громад Сарненської єпархії у новій редакції ще з вересня 2016 року, що є прямим порушенням норм Конституції України, вказівок Президента України та є дискримінацією за релігійною ознакою.

Також, нам стало відомо про те, що депутати Рівненської обласної ради Савчук О.І. та Крока В.І., внесли на розгляд облради проект рішення про заборону реєстрації статутів  Української Православної Церкви.

Вважаємо, що вище вказані дії депутатів грубо дискримінують та порушують законні права православних віруючих на території Рівненської області. Одночасно зазначаємо про те, що прийняття подібного рішення не приведе нашу Державу до довгоочікуваного миру, а навпаки – до ще більшого розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Особливо акцентуємо Вашу увагу і на тому, що вказані депутати порушують вимоги Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та дискредитують діяльність держави в рамках податкової реформи.

З огляду на викладене, звертаємо Вашу увагу, що зазначений проект рішення депутатів Савчука О.І. та Кроки В.І., є протизаконним, антидержавним та антинародним.

За дорученням духовенства та віруючих Сарненської єпархії

                        + АНАТОЛІЙ

Митрополит Сарненський і    Поліський

Просмотров: (155)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *