МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ НОВОЗБУДОВАНИЙ ХРАМ

8 липня 2017 року, на запрошення церковної громади села Лісопіль, Костопільського району, Полісся, Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій прибув до парафії для освячення новозбудованого храму на честь святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Під час освячення, з благословіння Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, владика Анатолій заклав мощі священномученика Володимира, Митрополита Київського у святий Престол та звершив першу Божественну Літургію архієрейським чином.

Необхідно відмітити, що селяни, маючи велику віру та жертовність, в такий тяжкий час економічної кризи в Державі, за три роки збудували Храм, котрий віднині буде задовольняти духовні потреби поліщуків.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Костопільського благочиння архімандрит Іларіон (Клебан), настоятель храму священик Олександр Галуха та духовенство Костопільського благочиння.

По закінченню Божественної Літургії Митрополит Анатолій привітав усіх з освяченням храму, висловив подяку отцю настоятелю та парафіянам за понесені труди по будівництву святині.

За богослужінням молилась селищний голова С.А.Ковальчук.

Просмотров: (245)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *