Щоденні архіви: 08.04.2017

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ ПЕРШЕ БОГОСЛУЖІННЯ В НОВОЗБУДОВАНОМУ ХРАМІ

7 квітня 2017 року вся повнота Православної Церкви молитовно вшановує свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. Як засвідчують церковні історики – євангелісти, архангел Гавриїл у Назареті сповістив Діві Марії про те, що Вона непорочно зачне від Святого Духа і народить Сина Божого, Спасителя миру.

З нагоди престольного свята, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський звершив першу архієрейську Божественну Літургію у новозбудованому Свято-Благовіщенському храмі смт. Клесів Сарненського району Полісся. У врат храму Владику з квітами, хлібом-сіллю та словами привітань зустріли маленьки парафіяни.

Владиці співслужили: настоятель храму  -священик Роман Василець та духовенство єпархії. За богослужінням молився селищний голова В.Ф. Гринник.

Після Євангельського читання Митрополит Анатолій виголосив проповідь на тему свята.

На закінчення богослужіння архіпастир висловив подяку отцю настоятелю і громаді за труди по будівництву нового храму, побажавши закінчити будівництво храму, прикрасити роспи сом та іконостасом. Парафіян привітав з престольним святом, побажавши кріпості тілесних та духовних сил.

Просмотров: (203)