МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО СТОЛИЦІ ПОЛІССЯ міста САРНИ

5 червня 2023 року Свята Православна Церква святкує День Святого Духа.

В цей день своє храмове свято молитовно відзначає церковна громада старовинного Свято-Троїцького храму мікрорайону Доротичі міста Сарни, Полісся.  З цієї нагоди Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до храму для звершення святкового богослужіння.

З історичних джерел нам відомо, що Свято-Троїцький храм зведений в далекому 1725 році на кошти місцевого мецената А. Прушинського. Храм вистояв в роки Другої світовій війні, в роках нацистської окупації та пережив і часи атеїстичного правління комуністів. 

Його високопреосвященству співслужили: протоієрей Олександр Кокора – благочинний Сарненського благочиння ; протоієрей Микола Ковальчук – настоятель храму; протоієрей Володимир Зущенко – настоятель Свято-Параскевського храму села Немовичі; протоієрей Сергій Камінський – настоятель Свято-Успенського храму села Кузьмівка; протоієрей Володимир Боровець – настоятель Трьох-Святительського храму села Городище Березнівського району; протодиякон Дмитро Петронюк. За богослужінням молилися парафіяни інших храмів міста та району.

В слові проповіді владика митрополит, зокрема, сказав:”В ці дні ми молитовно прославляємо Святу Трійцю. Ми Її сповідаємо, Їй поклоняємося, Її славимо та покладаємо на Неї свої надії…».

Після Божественної Літургії митрополит Анатолій очолив хресну ходу навколо храму. На завершення богослужіння архіпастир привітав вірян з храмовим святом, побажавши усім присутнім завжди бути під покровом Святої Трійці.

Просмотров: (45)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *