МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ РАЗОМ ІЗ ПАСТВОЮ МОЛИТОВНО ПРОСЛАВЛЯЄ СВЯТУ ПРАВЕДНУ ІУЛІАНІЮ ОЛЬШАНСЬКУ – ПОКРОВИТЕЛЬКУ ПОЛІССЬКОЇ ЗЕМЛІ

19 липня – особливий день для жителів Полісся – це день пам’яті святої праведної Іуліанії, княжни Ольшанської, покровительки Поліської землі.

Історики нам свідчать, що свята праведна діва Іуліанія народилася в першій половині XVI століття в благочестивій родині князя Георгія Думбровицького-Ольшанського, відомого мецената Києво-Печерської Лаври. З дитинства вона завжди проявляла повагу до старших, мала велику любов до ближніх. З невідомих причин праведна діва упокоїлась у 16-ти річному віці. Як дочка фундатора Печерського монастиря праведна Іуліанія була похована на території Печерський обителі.

Святі мощі діви Іуліанії були знайдені на початку XVII столітті, а за часів митрополита Петра Могили розпочалося належне шанування пам’яті святої. З годом мощі святої праведної діви Іуліанії, княжни Ольшанської були перенесені на почесне місце в Успенський собор. За свої чесноти свята була прославлена Господом нетлінням мощей, від дотику до яких люди зціляються від різних хвороб. На наданий час мощі спочивають в Ближніх печерах Києво-Печерської Лаври.

В цей день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський з нагоди храмового свята звершив урочисту Божественну Літургію у Свято-Іуліаніївському храмі міста Дубровиця, Полісся.

Архіпастирю співслужили клірики Сарненської єпархії УПЦ. Також, молилась настоятелька жіночого монастиря на честь Волинської Ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району ігуменя Іуліанія (Боровець), яка в сьогоднішній день святкує день свого Ангела.

За богослужінням архіпастир виголосив слово духовної настанови.

По закінченню богослужіння архіпастир привітав всіх присутніх зі святом на честь дня пам’яті покровительки Полісся. Також, владика митрополит поздоровив ігуменю Іуліанію (Боровець) з днем її Ангела.

Богослужіння закінчилося многоліттям.

Просмотров: (34)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *