МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ СПОВІЩАЄ: “ПОМЕР КЛІРИК САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ – архімандрит ІНОКЕНТІЙ (КАЗНОВЕЦЬКИЙ)”

Сарненсько-Поліське єпархіальне управління Української Православної Церкви з глибоким сумом сповіщає, що 15 серпня 2023 року на 64-му році життя після тяжкої онкологічної хвороби помер клірик Сарненської єпархії УПЦ, настоятель Свято-Георгієвського храму села Нетреба, Рокитнівського району, Полісся – архімандрит Інокентій (Казновецький).

Архімандрит Інокентій народився 12 лютого 1960 року в селі Бутин, Збаразького району, Тернопільської області в родини православних християн. В 1982 році рукопокладений в сан священика Преосвященним Ювеналієм, архієпископом Іркутським.

В 1996 році в Почаївський Лаврі був пострижений в чернецтво.

З 2008 року – очолював настоятельство у Свято-Георгієвському храмі села Нетреба, Рокитнівського району, Полісся.

За роки свого ревносного служіння Матері Церкві та народу Божого покійний отець Інокентій стяжав повагу церковного священноначалія, авторитет серед духовенства та любов парафіян.

Чин похорону було звершено в рідному селі новопреставленого архімандрита Інокентія – в селі Бутин, Збаразького району, Тернопільської області.

По благословенню керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського делегацію духовенства та вірян Поліської єпархії на Чині відспівування очолив протоієрей Павло Карпюк.

В надгробному слові протоієрей Павло Карпюк передав слова співчуття митрополита Анатолія рідним та близьким новопреставленого архімандрита Інокентія (Казновецького), зокрема, сказавши: «Новопреставленний архімандрит Інокентій за роки свого служіння стяжав авторитет та повагу як серед духовенства, так і вірян. Парафіяни з любов’ю відносилися до свого пастиря, котрий навчав їх слову Христової Істини та зберігав віру в їх серцях та душах…».

Керуючий єпархією, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій висловлює щирі співчуття рідним, близьким та духовним чадам новопреставленого архімандрита Інокентія (Казновецького).

Поховано новопреставленого архімандрита Інокентія (Казновецького) за вівтарною частиною храму села Бутин, Збаразького району, Тернопільської області.

Вічна пам’ять

спочилому.

Просмотров: (247)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *