Щоденні архіви: 10.11.2023

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ св.вмц. ПАРАСКЕВИ

10 листопада 2023 року, Свята Православна Церква молитовно вшановує пам’ять великомучениці Параскеви.

Церковні історики свідчать нам, що свята Параскева народилася у ІІІ ст. в Іконії (тепер це місто Конья на півдні Туреччини), в родині заможніх і благочестивих християн, які особливо вшановували день страждань Господніх – п’ятницю. Тому, дитина, народившись у цей день, і отримала ім’я Параскева, що в перекладі з грецької мови означає – п’ятниця.

Під час гонінь, організованих імператором – язичником Діоклетіаном, щодо послідовників Христової віри, була заарештована і свята мучениця Параскева. Під час страждань вона не зріклася Христової віри, тим самим явила нам всім приклад стійкості у Христовій вірі.

В цей день, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, на запрошення церковної громади, прибув до Свято-Параскевського храму села Більська Воля, Вараського району, Полісся, для звершення святкової Божественної Літургії, приуроченої до храмового свята.Перед початком богослужіння свого архіпастиря з хлібом-сіллю та квітами зустрічали прихожани храму.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Володимирецького благочиння – протоієрей Сергій Наконечний; настоятель Свято-Параскевського храму села Більська Воля – протоієрей Георгій Понорчук та духовенство Поліської єпархії.

Після читання Євангелія митрополит Анатолій виголосив проповідь, в котрій висвітлив земний подвиг святої великомучениці Параскеви, закликавши богомольців до стійкості у вірі в нинішній тяжкий час іспиту для нашої Матері Церкви.

По закінченню Богослужіння був звершений святковий молебень.

Просмотров: (58)