МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ св.вмц. ПАРАСКЕВИ

10 листопада 2023 року, Свята Православна Церква молитовно вшановує пам’ять великомучениці Параскеви.

Церковні історики свідчать нам, що свята Параскева народилася у ІІІ ст. в Іконії (тепер це місто Конья на півдні Туреччини), в родині заможніх і благочестивих християн, які особливо вшановували день страждань Господніх – п’ятницю. Тому, дитина, народившись у цей день, і отримала ім’я Параскева, що в перекладі з грецької мови означає – п’ятниця.

Під час гонінь, організованих імператором – язичником Діоклетіаном, щодо послідовників Христової віри, була заарештована і свята мучениця Параскева. Під час страждань вона не зріклася Христової віри, тим самим явила нам всім приклад стійкості у Христовій вірі.

В цей день, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, на запрошення церковної громади, прибув до Свято-Параскевського храму села Більська Воля, Вараського району, Полісся, для звершення святкової Божественної Літургії, приуроченої до храмового свята.Перед початком богослужіння свого архіпастиря з хлібом-сіллю та квітами зустрічали прихожани храму.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Володимирецького благочиння – протоієрей Сергій Наконечний; настоятель Свято-Параскевського храму села Більська Воля – протоієрей Георгій Понорчук та духовенство Поліської єпархії.

Після читання Євангелія митрополит Анатолій виголосив проповідь, в котрій висвітлив земний подвиг святої великомучениці Параскеви, закликавши богомольців до стійкості у вірі в нинішній тяжкий час іспиту для нашої Матері Церкви.

По закінченню Богослужіння був звершений святковий молебень.

Просмотров: (54)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *