МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ 200-річчя ХРАМУ

Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський, з архіпастирським візитом прибув до Свято-Різдва-Богородичного Храму села Бережки, Дубровицького району, Полісся для звершення Божественної Літургії, приуроченої до ювілею – 200-річчя з дня забудови Храму.

Високопреосвященнішому архіпастирю співслужили: благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Микола Іваничко, настоятель Храму протоієрей Василій Синяк та духовенство єпархії.

Сьогоднішній день співпадає з днем віддання свята Різдва Божої Матері. Владика у слові проповіді розкрив значення Божої Матері ля кожного християнина, зокрема, сказав: «Божа Матір є матір’ю матерів наших, ЇЇ прославляємо всі роди земні, в тому числі і ми, нащадки своїх батьків…».

По завершенню святкового богослужіння до присутніх звернулася селищна голова, котра привітала Митрополита Анатолія зі святом і висловила слова подяки за молитви, котрі Владика звершував у Храмі за жителів села.

В свою чергу, архіпастир привітав всіх парафіян з ювілеєм, висловив подяку настоятелю Храму – протоієрею Василію Синяк, з побажаннями йому і надалі вірно служити Богу, громаді та Матері-Церкві.

Божа служба закінчилась многоліттям.

Просмотров: (26)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *