САРНИ. МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ У ВІФЛЕЄМІ.

Керуючий єпархією високопреосвященніший Анатолій, митрополит Сарненський і Поліський, перебуваючи з паломницьким візитом на Святій Землі, співслужив високопреосвященнішому Павлу, митрополиту Вишгородському і Чорнобильському, наміснику Києво-Печерської Лаври за Божественною Літургією у Віфлеємському храмі Різдва Христового. Також, співслужили архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, архієпископ Йорданський Феофілакт, настоятель київського храму вмч. Варвари прот. Василь Озимчук, братія Лаври у священному сані.

Слід зазначити, що Віфлеєм є священним містом для всіх християн. Саме в цьому місті народився і був помазаний на царство святий псалмоспівець Давид. Саме над цим містом волхви побачили зірку, за якою вони пішли й принесли новонародженому Христу дарунки,  – золото, ладан і смирну. Золото – як символ того, що Христос є Царем, ладан – як символ Його Первосвященницької влади і смирну, якої помазували тіло померлих, – як символ того, що перед ними знаходиться Агнець Божий, Якому належить померти за гріхи всього людства.

Наприкінці богослужіння митрополит Павло подякував владиці Феофілакту за гостинність і любов до паломників та спільну молитву.

003 004 005 008 105 106 107

Просмотров: (42)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *