МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ-АФГАНЦІВ.

На запрошення громадськості міста та району Рокитнівщини, його керівництва та спілки ветеранів Афганістану Рівненщини, керуючий єпархією, високопреосвященніший Анатолій, митрополит Сарненський і Поліський взяв участь у відкритті пам’ятного знаку воїнам-афганцям Рокитнівщини.

У заходах взяли участь: перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ю.Ю.Приварський, голова Рокитнівської райдержадміністрації М.З.Кушнір, заступник голови Рокитнівської райради А.А.Кінчур, селищний голова Р.М. Дубовець, голова Володимирецької райдержадміністрації В.І.Хоружий, голова обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Гурницький та голова Житомирської обласної спілки ветеранів П.В.Ментов.

Митрополит Анатолій прочитав молитви на освячення пам’ятнику та окропив його святою водою. У наданому слові, владика сказав: «Пройшло більше тридцяти років з часу трагічних подій, коли гинули воїни-поліщуки, виконуючи свій обов’язок перед Державою. За всі ці минулі часи не було встановлено пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-афганців. Честь і хвала тим, хто сьогодні зумів відновити пам’ять та увіковічити через пам’ятний знак їх імена. Сьогодні, пам’ять і молитва єднає нас з нашими загиблими земляками. Хай пам’ять і молитва не згасають в внаших серцях. Вічна їм пам’ять!».

dsc_0003 dsc_0013 dsc_0026 dsc_0028 dsc_0031 dsc_0037 dsc_0044 dsc_0058 dsc_0059

Просмотров: (89)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *