«ЧОРНІ РЕЄСТРАТОРИ» З РІВНЕНСЬКОЇ ОДА ПРОДОВЖУЮТЬ БЕЗЗАКОННЯ ПОПЕРЕДНИКІВ — НЕЗАКОННО “ПЕРЕРЕЄСТРОВАНО” ЩЕ ОДНУ ПАРАФІЮ УПЦ

 

В Рівненській Обласній Державній Адміністрації провели чергову незаконну перереєстрацію релігійної громади УПЦ на користь «ПЦУ». Обурений настоятель протоієрей Андрій Бездомов та парафіяни храму на честь Іоанна Богослова в с. Заболоття Володимирецького району Рівненської області дізналися про це з публікації в інтернеті. В Полісько-Сарненській єпархії вбачають у діях чиновників тривожний сигнал — повернення до політики нагнітання міжконфесійної ворожнечі часів президентства П. Порошенка, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розпорядження «про реєстрацію статуту релігійної громади у новій редакції», за підписом в.о. голови адміністрації І. Тимошенка, було видано 16 липня 2019 року, повідомляється на сайті відомства. «Ми бачимо, що новопризначені чиновники повертаються до методів часів злочинної влади П.Порошенка,  що не тільки викликає тривогу в нас, але відкриває двері для рейдерського захоплення храму», — занепокоєні в єпархії.
Нагадаємо, що у травні Головне слідче управління Національної поліції України порушило кримінальну справу проти колишнього голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка за фактом видачі чиновником протизаконних розпоряджень про переведення громад УПЦ під юрисдикцію нової церковної структури.

Поліська єпархія підкреслює,   що Іоанно-Богословська парафія володіє усіма необхідними документами на храм, раніше підтвердила свою вірність Предстоятелю УПЦ та не бажає змінювати юрисдикцію. Відповідні протоколи за підписами дійсних членів релігійної громади були передані в розпорядження Рівненської ОДА. Попри все це, рівненські чиновники воліють не помічати православних українців, та як і раніше, зловживаючи своїм службовим становищем, порушують закони та конституційні права своїх виборців і проводять «перереєстрації» на основі неправомочних документів.

Проводяться збори села, приймаються певні рішення, які видаються за рішення релігійної громади. Натомість сама громада у цьому участі не бере, молиться й продовжує свою звичайну діяльність, — пояснюють в єпархіальній прес-службі. — Але влада не бере це до уваги, її не цікавить чи є така громада, чи вірна вона УПЦ, а ініціатори таких незаконних зібрань радо приймаються й отримують нові документи з точними реєстраційними даними нашої парафії. Таким чином владою дається прямий поштовх для подальшого рейдерського захоплення храму».

Варто зазначити, що таке зухвале порушення свободи на віросповідання віруючих найбільшої конфесії в Україні відбулося у Дні святкування Хрещення Русі, коли увесь світ мав змогу переконатися в чисельності канонічної Церкви України, вірності її духовенства та парафіян своєму Предстоятелю.

Сарненське єпархіальне управління УПЦ повідомляє, що на даний час релігійна громада ще більше об’єдналася, парафіяни чергують біля храму, моляться. Громада захищатиме своє право молитися у власному храмі усіма законними методами, а якщо вимагатимуть обставини, то проситиме допомоги для відстоювання своєї власності й у тих, хто зможе це зробити належним чином. 

Просмотров: (75)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *