МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ прп.мц. АНАСТАСІЇ РИМЛЯНИНІ в м. ВОЛОДИМИРЕЦЬ, ПОЛІССЯ

11 листопада 2019 року свята Православна Церква вшановує пам’ять святої преподобномучениці Анастасії Римлянині.

Необхідно зазначити, що цього року парафія святкує 20-ти річчя з дня свого заснування. За цей час був збудований красивий храм, який своєю величчю радує вірян   Української Православної Церкви.

З нагоди храмового свята та ювілею, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський прибув до церковної громади на честь преподобномучениці Анастасії міста Володимирець для звершення святкової Божественної Літургії.

Архіпастирю співслужили: намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі – архімандрит Антоній (Грибан); благочинний Володимирецького благочиння – протоієрей Олександр Зуєвич; настоятель Храму – протоієрей Василій Парчук та духовенство Сарненської, Чернівецької єпархій Української Православної Церкви.

На святкове богослужіння прибули парафіяни та прочани з інших сіл району.
У слові проповіді митрополит Анатолій, зокрема, сказав: «Життєвий подвиг святої преподобномучениці Анастасії – для нас приклад віри, мужності і відданості вірі Христовій, в нелегкий час спокус та випробувань, які відбуваються нині у нашій Святій Православній Церкві…».

Архіпастир привітав всіх присутніх з престольним святом, висловив подяку отцю настоятелю – протоієрею Василію Парчуку за пастирські труди у ввіреній йому парафії.

Богослужіння закінчилося святковим молебнем.

 

Просмотров: (157)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *