МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОСВЯТИВ ХРАМ ДЛЯ ЦЕРКОВНОЇ ГРОМАДИ, ПОПЕРЕДНЬО ПОСТРАЖДАЛОЇ ВІД ЦЕРКОВНИХ РЕЙДЕРІВ

13 березня 2021 року, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський прибув до Свято-Петро-Павлівської громади села Ясинець, Дубровицького району, Полісся для освячення храму. Перед початком богослужіння Владику на території храму зустріли парафіяни та отець настоятель – протоієрей Микола Іваничко.

Слід зазначити, що після злочинного рейдерського захоплення Свято-Миколаївського Храму села Селець, Дубровицького району, гонима церковна громада,  змушена була молитися у каплиці, розташованій на кладовищі села Ясинець. Силами отця настоятеля та парафіян приміщення було облаштовано під храм.

З цієї нагоди, Владика Митрополит освятив новий Престол, та по благословінню Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, заклав мощі святого священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького у хрестовину Святого Престолу. Після освячення у храмі була звершена перша Божественна Літургія архієрейським чином.

Владиці співслужили: архімандрит Антоній (Грибан) – намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі; протоієрей Микола Іваничко – настоятель Свято-Петро-Павлівського Храму села Ясинець, Дубровицького району Полісся, протоієрей Олександр Ксендзюк – настоятель Свято-Параскевського храму села Крупове; протоієрей Олександр Горбачевський – клірик жіночого монастиря на честь Волинської Ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району; клірики Київської єпархії УПЦ: протоієрей Олексій Годун та священик Георгій Іваничко.

Митрополит Анатолій привітав духовенство та богомольців з освяченням Храму, подякував вірянам за жертовність та висловив побажання парафіянам зберегти як храм, так і віру своїх дідів і прадідів.

Просмотров: (602)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *