МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОГОСЛУЖІННЯ У ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ

24 квітня 2021 року Свята Церква молитовно згадує Євангельські події щодо воскресіння Господом святого праведного Лазаря.

З цієї нагоди керуючий єпархією Високопреосвященіший Анатолій, Митрополит Поліський і  Сарненський прибув з архіпастирським візитом до Свято-Благовіщенської парафії смт Клесів, Сарненського району Рівненської області для звершення Божественної Літургії.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар Сарненської єпархії архімандрит Феофан (Федюкевич), настоятель Храму протоієрей Роман Василець та протодиякон Дмитро Петронюк.

По завершенню богослужіння архіпастир звернувся до богомольців зі словом духовної настанови, у котрій, зокрема, сказав: «Сьогодні Христос плаче за праведним Лазарем, плаче тому, що втрачає друга і бачить тілесну його смерть. Так Христос плаче за кожним із нас, хто тілесно вмирає і в силу гріха не наслідує життя вічне. Для того щоби Христос не плакав – необхідно жити згідно тих вимог, які перед нами ставить Церква: жити в любові до ближнього та дотримуватися заповідей Господніх…».

Богослужіння закінчилося многоліттям.

Просмотров: (57)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *