Щомісячні архіви: серпня 2023

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ: “ВІЙНА ПРОДОВЖУЄ ЗАБИРАТИ ЖИТТЯ ВІРНИХ СИНІВ-ЗАХИСНИКІВ СВОЄЇ УКРАЇНИ…”

Знову страшна звістка лунає на Поліссі…. Загинув наш земляк, захисник нашої Батьківщини…

19 серпня 2023 року, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу у Запорізькій області від поранень несумісних з життям загинув житель Рокитно, Полісся – воїн Едуард Басюк, 1977 року народження.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського Чин відспівування був звершений у Свято-Троїцькому храмі смт Рокитне.

Чин заупокійного відспівування очолив благочинний Рокитнівського благочиння протоієрей Борис Попченко.

Йому

співслужили:

протоієрей Іоанн Маринич – настоятель Петро-Павлівського храму с. Хміль

протоієрей Василій Рошко – настоятель Свято – Покровського храму с. Блажове

протоієрей Сергій Дудко – настоятель Свято-Успенського храму с. Рокитне

протоієрей Микола Гордійчук – настоятель Свято-Іверської Ікони Божої Матері с. Рокитне

протоієрей Андрій Пілат настоятель Свято-Троїцького храму с. Осницьк.

протоієрей В’ячеслав Покровський – настоятель Свято-Почаївської ікони Божої Матері храму смт Рокитно

протоієрей Анатолій Сидорчук – настоятель Свято-Іоанно-Богословського-Богословського храму с. Сахи

протоієрей Миколай Боровець – настоятель Свято-Михайлівського храму с. Єльно

протоієрей Михаїл Дударик – настоятель Свято-Пантелеймонівського храму с. Рокитне

протоієрей Василій Абрамович – настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму с. Сновидовичі.

В надгробному слові отець благочинний передав співчуття митрополита Анатолія дружині, двом синам та рідним убієнного воїна.


Вічна пам’ять


убієнному воїну-захиснику


України!


Просмотров: (106)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ЮВІЛЕЙНЕ СВЯТО СВЯТО-УСПЕНСЬКОГО ХРАМУ м.ЗАРІЧНЕ, ПОЛІССЯ

28 серпня 2023 року повнота Православної Церкви молитовно вшановує Успіння Божої Матері. В цей день, на запрошення церковної громади Свято-Успенського храму міста Зарічне, Полісся, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до парафії для звершення святкового богослужіння. Архіпастирський візит був приурочений до храмового свята. Слід зазначити, що в цей день виповнюється 30-ть років з дня освящення храму владикою Анатолієм, тоді ще ще єпископом Рівненським і Острозьким.

Владиці співслужили: настоятель Свято-Успенського храму міста Зарічне – протоієрей Микола Полюхович та духовенство Зарічненського благочиння Поліської єпархії Української Православної Церкви. За богослужінням молилися парафіяни з інших сіл району.

Після Євангельського читання архіпастир виголосив проповідь на тему свята.

По закінченню богослужіння митрополит Анатолій привітав протоієрея Миколая Полюховича – настоятеля Свято-Успенського храму міста Зарічне з ювілеями: 40-річчям  його настоятельства та 30-ти річчям освящення храму. У слові привітання Владика побажав отцю настоятелю духовної сили та мудрості в подальшому служінні ввіреній йому пастві та Матері Церкві.

Богослужіння закінчилося Хресною ходою та співом многоліття.

Просмотров: (35)

МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СВЯТКОВУ ВСЕНІШНУ В КАНУН СВЯТА УСПІННЯ БОЖОЇ МАТЕРІ

27 серпня 2023 року, в канун свята Успіння Божої Матері, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський очолив святкову всенішну з чином літії у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни.

Владиці митрополиту співслужили клірики кафедрального собору.

Після Євангельського читання архіпастир виголосив проповідь на тему свята та помазав богомольців освяченим єлеєм.

Просмотров: (21)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «ДУХОВЕНСТВО САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ БЕРЕ УЧАСТЬ У СВЯТКУВАННІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ»

24 серпня 2023 року наша Держава відзначає 32-гу річницю своєї Незалежності.

Необхідно зазначити, що у всіх храмах та монастирях Сарненської єпархії Української Православної Церкви звершуються молебні за Державу, за воїнів-захисників, за мир та стабільність.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського та на запрошення Сарненської міської ради, клірик Свято-Покровського кафедрального собору архімандрит Іакінф (Дульський) та настоятель Свято-Троїцького Храму міста Сарни – протоієрей Микола Ковальчук взяли участь у молитовному ранку « Молимось за тебе, Україно !». Також, на заходах були присутні представники інших релігійних конфесій та організацій, голови волонтерських організацій, Молодіжної ради, капелани. 

У наданому слові протоієрей Микола Ковальчук передав вітання митрополита Поліського Анатолія, зокрема, процитувавши його сказав: «Повнота Української Православної Церкви, як і духовенство та віряни Поліської єпархії, рішуче засуджують війну, розвʼязану російським агресором, котра несе усім нам біль та сльози на нашу землю. Гинуть як наші воїни, захищаючи свою Батьківщину, так і мирні громадяни.  Ми молимося за наших захисників, котрі героїчно захищають рідну землю.
Ми просимо у Бога миру нашій Державі, бажаючи їй процвітання та добробуту її громадянам…»..

Захід завершився святковим концертом.

Просмотров: (22)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО

22 серпня 2023 року, в день пам’яті преподобного Лаврентія Чернігівського, на запрошення церковної громади села Рудка, Вараського району Полісся, куруючий єпархією Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до храму для звершення святкового богослужіння з нагоди храмового свята.

Його Високопреосвященству співслужили: намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі Вараського району – архімандрит Антоній (Грибан); благочинний Вараського благочиння – протоієрей Сергій Наконечний; настоятель храму села Рудка священик – Василь Бочак; протодиякон Дмитро Петронюк та духовенство Поліської єпархії.

На Малому вході митрополит Анатолій возвів настоятеля храму в сан протоієрея.

На запричасному проповідь виголосив намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевиці – архімандрит Антоній (Грибан).

По закінченню богослужіння владика очолив молебень за мир в Державі та за наших воїнів.

Просмотров: (56)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОГО В КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ МІСТА АТОМНИКІВ – ВАРАШ

19 серпня 2023 року повнота Святої Православної Церкви молитовно відзначає  Преображення Господнє.

В цей день, на запрошення церковної громади, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув з архіпастирським візитом до Свято-Преображенського кафедрального собору міста атомників – Вараш, Полісся, для звершення святкової Божественної Літургії.

Його Високопреосвященству співслужили: настоятель кафедрального собору – протоієрей Володимир Денисюк; протоієрей Микола Марковець; протоієрей Андрій Комар; протодиякон Віталій Мацюк та протодиякон Дмитро Петронюк.

У слові проповіді владика розкрив історію сьогоднішнього свята.

По закінченню богослужіння владика прочитав молитви на освячення плодів та окропив їх святою водою.

Просмотров: (48)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВУ ВСЕНІШНУ В КАНУН СВЯТА ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОГО

18 серпня 2023 року, в канун свята Преображення Господнього, керуючий єпархією Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський очолив святкову всенішну з чином літії у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни.

Високопреосвященнішому архіпастирю співслужили клірики кафедрального собору.

За богослужінням, після читання Євангелія, митрополит Анатолій виголосив проповідь на тему свята Преображення, помазав духовенство та вірян освяченим єлеєм.

Просмотров: (11)

Звернення духовенства Вараського благочиння Сарненської єпархії УПЦ до вірних чад Христової Церкви у зв’язку з появою у медійному просторі провокативних заяв настоятеля Свято-Миколаївської парафії села Стара Рафалівка Вараського району Рівненської області протоієрея Сергія Прокопчука

Дорогі брати та сестри у Христі !

Сьогодні у мережі Інтернет поширюється наклепницька, брудна інформація провокативного характеру стосовно митрополита Поліського і Сарненського Анатолія. Протоієрей Сергій Прокопчук у зухвалій та ультимативній формі звинувачує митрополита Анатолія в тому, що він без згоди протоієрея Сергія Прокопчука призначив нового настоятеля храму у село Чудля, яким до недавнього часу опікувався протоієрей Сергій.

Необхідно зазначити, що отець Сергій ще опікується храмом у с. Собіщиці та с. Стара Рафалівка (загальною кількістю храмами у трьох парафіях). За такої ситуації фізично священник не зможе служити в трьох храмах одночасно. У селі Собіщиці храм перебуває на стадії будівництва, храм у с. Чудля потребує повноцінного парафіяльного життя, тому коли є служба в одному храмі – інших два закриті!

Виходячи із даної ситуації, і піклуючись про духовні та молитовні потреби парафіян Владика Анатолій призначив настоятелем протоієрея Олександра Зуєвич.

Отець Сергій, замість того щоб проявити мудрість і виконати благословення керуючого архієрея дозволив собі хамські висловлювання та наклепницькі звинувачення на адресу владики Анатолія, маніпулюючи думкою прихожан і свідомо вносячи розбрат та недовіру у церковне середовище.

Ми, настоятелі 45-ти парафій Вараського благочиння закликаємо наших вірних чад бути розсудливими і не робити поспішних висновків, не реагувати на імпульсивні звинувачення амбітного священика, тому що Свята Церква завжди керувалась і керується Апостольськими Правилами та розпорядженнями церковної ієрархії.

Нагадуємо протоієрею Сергію Прокопчук що митрополит Анатолій в 2004 році висвятив його в сан священика після навчання у Московській духовній Семінарії і фактично являється йому духовним батьком.

Прикро, що син повстав злобою проти свого духовного батька і Матері Церкви.

Ми, священники Вараського Благочиння, висловлюємо свою підтримку і довіру керуючому єпархією митрополиту Анатолію.

За дорученням настоятелів

парафій Вараського благочиння

благочинний

протоієрей Сергій Наконечний.

Просмотров: (89)

ЗАЯВА ПРЕС-СЛУЖБИ САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Сьогодні на сторінках медіа-ресурсу Телеграм настоятелем Свято-Миколаївської парафії села Стара Рафалівка, Вараського району розповсюджується неправдива інформація щодо керуючого Поліською єпархією Високопреосвященнішого митрополита Анатолія.

Прес-служба Сарненської Єпархії Української Православної Церкви ознайомившись з усією інформацією заявляє наступне:

  1. протоієрей Сергій Прокопчук неправдиво та однобоко викладає інформацію у засобах масової інформації щодо своєї особи, наслідком чого читачі підло введенні в оману.
  2. протоієрей Сергій Прокопчук очолює настоятельство у трьох парафіях. Основна це – Свято-Миколаївська парафія села Стара Рафалівка, Вараського району, а дві парафії обслуговується ним: парафія на честь Всіх Святих села Чудля та парафія села Собіщиці Вараського району, Рівненської області.
  3.  В зв’язку з тим, що парафія на честь Всіх Святих села Чудля протягом багатьох років не мала свого постійного настоятеля а обслуговувалася протоієреєм Сергієм Прокопчуком, керуючий єпархією митрополит Анатолій 17 серпня 2023 року на прохання парафіян призначив на парафію настоятелем протоієрея Олександра Зуєвича. Тим паче, що наближаються такі свята як Преображення Господнє та Успіня Божої Матері стає зрозумілим, що один священик одночасно не в змозі задовільнити духовні потреби парафіян трьох парафій. Отець Сергій чомусь це не висвітлює, а навпаки, вводить в оману та налаштовує духовенство, парафіян та читачів проти особи керуючого Поліською єпархією митрополита Анатолія.
  4. Необхідно зазначити, що керуючий єпархією має усі повноваження призначати та звільняти духовенство із займаних ними парафій. Користуючись цим правом митрополит Анатолій і призначив нового настоятеля.

Єпархіальна рада, отці благочинні, настоятелі парафій Вараського району засуджують дії протоєрея Сергія Прокопчука, які йдуть тільки на користь ворогів Матері Церкви.

Прикро, що це не перший випадок коли отець Сергій Прокопчук своїми діями дискредитує Мати Церкву, її Предстоятеля, та єпископат. Він без відома і благословіння приймає участь у сумнівних заходах які не йдуть на користь Святої Церкви.

Єпархіальна рада, духовенство та керуючий єпархією закликають протоієрея Сергія Прокопчука до покаяння та до спростування неправдивої інформація викладеною ним.

Просмотров: (66)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ СПОВІЩАЄ: “ПОМЕР КЛІРИК САРНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ – архімандрит ІНОКЕНТІЙ (КАЗНОВЕЦЬКИЙ)”

Сарненсько-Поліське єпархіальне управління Української Православної Церкви з глибоким сумом сповіщає, що 15 серпня 2023 року на 64-му році життя після тяжкої онкологічної хвороби помер клірик Сарненської єпархії УПЦ, настоятель Свято-Георгієвського храму села Нетреба, Рокитнівського району, Полісся – архімандрит Інокентій (Казновецький).

Архімандрит Інокентій народився 12 лютого 1960 року в селі Бутин, Збаразького району, Тернопільської області в родини православних християн. В 1982 році рукопокладений в сан священика Преосвященним Ювеналієм, архієпископом Іркутським.

В 1996 році в Почаївський Лаврі був пострижений в чернецтво.

З 2008 року – очолював настоятельство у Свято-Георгієвському храмі села Нетреба, Рокитнівського району, Полісся.

За роки свого ревносного служіння Матері Церкві та народу Божого покійний отець Інокентій стяжав повагу церковного священноначалія, авторитет серед духовенства та любов парафіян.

Чин похорону було звершено в рідному селі новопреставленого архімандрита Інокентія – в селі Бутин, Збаразького району, Тернопільської області.

По благословенню керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського делегацію духовенства та вірян Поліської єпархії на Чині відспівування очолив протоієрей Павло Карпюк.

В надгробному слові протоієрей Павло Карпюк передав слова співчуття митрополита Анатолія рідним та близьким новопреставленого архімандрита Інокентія (Казновецького), зокрема, сказавши: «Новопреставленний архімандрит Інокентій за роки свого служіння стяжав авторитет та повагу як серед духовенства, так і вірян. Парафіяни з любов’ю відносилися до свого пастиря, котрий навчав їх слову Христової Істини та зберігав віру в їх серцях та душах…».

Керуючий єпархією, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій висловлює щирі співчуття рідним, близьким та духовним чадам новопреставленого архімандрита Інокентія (Казновецького).

Поховано новопреставленого архімандрита Інокентія (Казновецького) за вівтарною частиною храму села Бутин, Збаразького району, Тернопільської області.

Вічна пам’ять

спочилому.

Просмотров: (247)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ: «ДУХОВЕНСТВО ЄПАРХІЇ МОЛИТЬСЯ ЗА ЗАХИСНИКІВ НАШОЇ ДЕРЖАВИ…»

Страшна війна, розв’язана  російськими загарбниками, несе нашій Батьківщині не тільки зло, біль, та руйнування, але забирає найдорожче – життя як мирного населення, так і життя захисників нашої Держави…

Знову на Поліссі горе – загинув наш земляк, уродженець села Ромейки, Вараського району – воїн Кравчук Микола Якович, 1977 року народження.

Убієнний воїн Микола служив старшим навідником 2 мінометної батареї 2 механізованого батальйону військової частини А 4722. Загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Роботинне, Пологівського району, Запоріжської області
в результаті артилерійського обстрілу. Рідні та друзі про убієнного згадують як про люблячого чоловіка, хорошого батька та дідуся.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського Чин відспівування убієнного воїна Миколи Кравчука очолив благочинний Сарненського благочиння протоієрей Олександр Кокора.

Йому співслужили:

прот. Сергій Наконечний – благочинний  Володимирецького благочиння;

прот. Ігор Новак – настоятель Свято-Воскресенського храму с.Ромейки;

прот. Мефодій Волчевський – настоятель Свято-Миколаївського храму с.Городець;

прот. Павел Токов – настоятель Свято-Покровського храму с.Кричильск;

прот. Володимир Мамчиць – настоятель Свято-Пантелеймовського храму с. Довге;

ієрей Микола Гончар – настоятель Свято-Успенського храму смт Володимирець.

В надгробному слові протоієрей Олександр Кокора – благочинний Сарненського благочиння, процитував слова митрополита Анатолія, зокрема, сказавши: «На жаль, це не перший наш поліщук, який поклав своє життя за свободу нашої Батьківщини. Церква разом із рідними оплакує смерть воїна, молитовно просячи у Бога убієнному воїну Миколаю безсмертя його душі…»

Убієнного воїна поховано на       кладовищі села Ромейки.

Керуючий єпархією, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій висловлює співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Вічна пам’ять

захиснику Вітчизни!

 

Просмотров: (37)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ В КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ міста САРНИ ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ НА ЧЕСТЬ св.мчч. МАККАВЕЇВ

14 серпня 2023 року, в свято Винесення Чесного Древа Животворящого Хреста Господнього та в день пам’яті семи мучеників Маккавеїв, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни, Полісся.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили клірики собору: архімандрит Іакінф (Дульський), ієромонах Тріфон (Лебедюк), архідиякон Іларій (Новак), протодиякон Дмитро Петронюк, диякон Максим Гузенко, диякон Іоанн Цимбалюк.

Після Євангельського читання владика митрополит виголосив слово проповіді, в котрій навів приклад вірності Богу святих семи мучеників, матері їх Соломонії та вчителя Єліазара, закликавши парафіян до єдності та стійкості в православній вірі .

По закінченню Божественної Літургії владика Анатолій прочитав молитви на освячення меду та цілющих трав, після чого окропив їх святою водою. Також, архіпастир привітав парафіян зі святом та подякував за спільну молитву.

Просмотров: (37)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ МОЛИТОВНО ПІДТРИМАВ ЦЕРКОВНУ ГРОМАДУ, ПОСТРАЖДАВШУ ВІД РЕЙДАРСЬКОГО ЗАХОПЛЕННЯ

13 серпня 2023 року, в Неділю 10-ту після П’ятидесятниці, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський прибув до церковної громади Свято-Іоанно-Богословського храму села Заболоття, Вараського району, Полісся, котра постраждала від рейдерського захоплення ворогами Української Православної Церкви.

Слід зазначити, що церковна громада Свято-Іоанно-Богословського храму має усі необхідні документи – право власності на землю та храмове приміщення, але всупереч чинному законодавству, колишній губернатор Рівненщині О.В.Муляренко, порушуючи Конституційні права вірних Української Православної Церкви, шляхом обману та підробки документів скасував державну реєстрацію церковної громади, наслідком чого  відбулося незаконне захоплення храму прихильниками ПЦУ при підтримці місцевої влади та органів МВС.

Після захоплення храму, церковна громада протягом двох років звершувала богослужіння під відкритим небом. На сьогоднішній день церковна громада смиренно звершує свій молитовний подвиг у пристосованому приміщені, зберігаючи свою канонічність та приналежність до Церкви Святого Рівноапостольного князя Володимира.

Митрополит Анатолій звершив Божественну Літургію святителя Іоанна Златоустого. Йому співслужили: протоієрей Андрій Бездомов – настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму села Заболоття; ієромонах Тріфон (Лебедюк) – клірик Свято-Покровського кафедрального собору міста Сарни та протодиякон Дмитро Петронюк.

Після богослужіння владика митрополит подякував настоятелю та парфіянам за стояння їх у вірі та відданість Матері Церкві, її Предстоятелю – Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Просмотров: (32)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ св. вмч. та цілителя ПАНТЕЛЕІМОНА м. РОКИТНО

9 серпня 2023 року повнота Святої Православної Церкви молитовно вшановує пам’ять святого великомученика і цілителя Пантелеімона.

В цей святковий день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, на запрошення церковної громади, прибув до Свято-Пантелеімонівського Храму міста Рокитне, Полісся, де з нагоди храмового свята очолив Божественну Літургію.

За святковим богослужінням архіпастирю співслужили: благочинний Рокитнівського благочиння – протоієрей Борис Попченко; настоятель храму – протоієрей Михайло Дударик та духовенство Поліської єпархії.

На Малому вході митрополит Анатолій возвів настоятеля храму в сан протоієрея.

Після читання Євангелія архіпастир виголосив проповідь на тему життя святого великомученика Пантелеімона.

За богослужінням молилися: меценати, парафіяни храму та паломники з інших парафій Української Православної Церкви.

Богослужіння закінчилося Хресною ходою та співом многоліття.

Просмотров: (1208)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СВЯТКОВУ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ НА ЧЕСТЬ св. пророка Божого ІЛЛІ У СВЯТО-МИКОЛАЇВСЬКОМУ ГОРОДОЦЬКОМУ ЖІНОЧОМУ МОНАСТИРІ

2 серпня 2023 року, в день пам’яті святого пророка Божого Іллі, на запрошення настоятельки жіночої обителі ігумені Михаїли (Заєць) керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський очолив святкову Божественну Літургію у Свято-Миколаївському жіночому монастирі села Городок, Рівненської області.

Його високопреосвященству співслужили: керуючий Рівненською єпархією архієпископ Рівненський та Острозький Пимен; вікарій Київської Митрополії – архієпископ городницький Олександр; вікарій Хустської єпархії – єпископ Угольський Євсевій, вікарій Київської Митрополії – єпископ Бишівський Кирилл.та єпископи УПЦ.

Після читання Євангелія, митрополит Анатолій виголосив слово проповіді.

Святкове богослужіння завершилося хресною ходою та співом многоліття.

Просмотров: (67)

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ СВЯТКОВУ ВСЕНІШНУ у СВЯТО-МИКОЛАЇВСЬКОМУ ГОРОДОЦЬКОМУ ЖІНОЧОМУ МОНАСТИРІ

1 серпня 2023 року, в канун дня пам’яті святого пророка Божого Іллі, на запрошення настоятельки жіночої обителі ігумені Михаїли (Заєць) керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський очолив святкову всенішну у Свято-Миколаївському жіночому монастирі села Городок, Рівненської області.

Перед входом в обитель владику Анатолія зустріла ігуменя Михаїла (Заєць) з сестрами.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили: керуючий Рівненською єпархією – архієпископ Рівненський та Острозький Пимен, вікарій Хустської єпархії – єпископ Угольський Євсевій, вікарій Київської Митрополії – єпископ Бишівський Кирилл.

За богослужінням, після читання Євангелія, митрополит Анатолій виголосив слово проповіді на тему життя святого пророка Іллі та помазав як вірян, так і сестер монастиря освяченим єлеєм.

Просмотров: (33)