Щоденні архіви: 26.09.2023

МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ ЗАУПОКІЙНУ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ В ДРУГУ РІЧНИЦЮ З ДНЯ ПРЕСТАВЛЕННЯ СЕКРЕТАРЯ САРНЕНСЬКО-ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ архімандрита ФЕОФАНА (ФЕДЮКЕВИЧ)

26 вересня 2023 року виповнюється два роки з дня преставлення секретаря Поліської єпархіі – архімандрита Феофана (Федюкевич).

В цей день керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський звершив заупокійну Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни, Полісся.

За богослужінням митрополиту Анатолію співслужили клірики собору та духовенство Сарненського благочиння. Молилися парафіяни та духовні чада, які з любов’ю згадують та моляться за свого пастиря.

Після Літургії владика митрополит разом із духовенством звершив заупокійну літію, також, виголосив слово проповіді, зокрема, сказав: ” Отець секретар – архімандрит Феофан був надзвичайно молитовним священиком, гідним Богу монахом, скромним, доброзичливим, духовно освіченим, смиренним і покірним до священноначалія – таким характеризують його як священики, так і керівництво єпархії. Хай світла пам’ять залишається в серцях і душах людей які знали його по життю та молитовному подвигу. Милосердний Господь своєю любов’ю хай покриває та прощає архімандрита Феофана та дарує його душі безсмерття в лоні Отця Його Небесного…”.

Богослужіння завершилося співом “Вічна память”…

Просмотров: (33)