МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ В КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ міста САРНИ ТА ОСВЯТИВ АНТИМІНСИ ДЛЯ ХРАМІВ ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

1 жовтня 2023 року, в Неділю 17-ту після Пятидесятниці, керуючий єпархією, Високопреосвященніший Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни, Полісся.

На початку богослужіння з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Високопреосвященніший Анатолій, звершив Чин освячення святих Антимінсів.

Під час Чину освячення, митрополит Анатолій вклав в Антимінси мощі священномученика Кукши Печерського, котрі перебуватимуть на святих Престолах і на них буде звершуватися Свята Євхаристія.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили клірики собору: архімандрит Іакінф (Дульський), архідиякон Іларій (Новак), диякон Максим Гузенко, диякон Іоанн Цимбалюк.

Після Євангельського читання владика митрополит виголосив слово проповіді на тему Євангельського читання, щодо сили віри жінки хананеянки та зцілення іі доньки.

По закінченню Божественної Літургії владика Анатолій подякував парафіянам та духовенству за спільну молитву і благословив.

Просмотров: (34)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *