ЗВЕРШЕНО ЧИН ВІДСПІВУВАННЯ КЛІРИКА ПОЛІСЬКОЇ ЄПАРХІЇ новопредставленного прот. АНДРІЯ ЖДАНЮКА

З глибоким сумом сповіщаємо, що 19 грудня 2023 року на 40-му році життя відійшов до Господа клірик Сарненської єпархії – настоятель Свято-Троїцького храму села Половлі, Вараського району, Полісся – протоієрей Андрій Жданюк.

20 грудня, з благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського заупокійну Божественну Літургію та Чин поховання у Свято-Троїцькому храмі села Половлі очолив намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі, Вараського району- архімандрит Антоній (Грибан).

За заупокійним богослужінням та Чином поховання молилося більше 50-ти священиків Поліської, Рівненської, Тернопільської, Білоцерковської єпархій УПЦ.

В надгробному слові намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря села Великі Цепцевичі, Вараського району- архімандрит Антоній (Грибан) передав слова співчуття митрополита Поліського Анатолія дітям, рідним та духовним чадам спочилого.

Поховано протоієрея Андрія за вівтарною частиною Свято-Троїцького храму села Половлі, Вараського району, Полісся.

біографічна довідка:

Протоієрей Андрій Миколайович Жданюк народився 28 червня 1984 року в селі Зелене Володимирецького району Рівненської області.

З раннього дитинства ніс послух пономаря в Свято-Троїцькому храмі с. Зелене. Після здобуття повної середньої освіти
навчався в Почаївській Духовній Семінарії.

Під час навчання одружився і в 2007 році був рукопокладений в сан диякона митр. Тернопільським і Кременецьким Сергієм.  Після навчання був рукопокладений в сан священника митрополитом Сарненським і Поліським Анатолієм та призначений настоятелем Свято-Троїцького храму села Половлі, Вараського району, Полісся.

Раптово помер 19 грудня 2023 року на 40-му році життя.

Без батька лишилося трое дітей.

Вічна памʼять новопреставленному протоієрею Андрію…


фото з архіву

пресс-служби Поліської єпархії УПЦ:

Просмотров: (8666)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *