МИТРОПОЛИТ ПОЛІСЬКИЙ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ кн. ОЛЕКЕСАНДРА НЕВСЬКОГО м. КОСТОПІЛЬ

6 грудня 2018 року Православна Церква молитовно вшановує пам’ять святого благовірного великого князя Олександра Невського. В цей день, Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський прибув до старовинного Свято-Олександро-Невського Храму міста Костопіль, Полісся для звершення Божественної Літургії з нагоди храмового свята.

Його Високопреосвященству співслужили: настоятель Храму – архімандрит Іларіон (Клебан), протоієрей Євгеній Собчук – настоятель Храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії м.Костопіль, священик Ігор Маринич – настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського Храму села Вежиця, Рокитнівського району, Полісся.

Слово проповіді після читання Святого Письма Євангелія виголосив протоієрей Євгеній Собчук – настоятель Храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії м.Костопіль на тему життєвого подвигу святого Олександра Невського.

По закінченню богослужіння Митрополит Анатолій звернувся до богомольців зі словом духовної настанови, зокрема, сказавши: «Сьогодні нам не вистачає захисника нашої Держави в образі святого благовірного князя Олександра Невського, який в часи середньовіччя стояв на захисті древньої Київської Руси. Нині наша Держава проходить тяжкий час іспиту, під час військових дій на Сході України, де гинуть як військові, так і мирні жителі нашої країни. Образ князя Олександра Невського надихає наших воїнів на захист нашої Держави, подібно тому, як князь захищав від нашестя шведів та татаро-монголів…».

Служба Божа закінчилась співом многоліття.

Просмотров: (207)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *