МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ОЧОЛИВ ХРАМОВЕ СВЯТО.

6 листопада 2016 року повнота Православної Церкви вшановує Образ Божої Матері «Всіх скорбящих радість». В цей день своє храмове свято відзначає церковна громада села Купель, Рокитнівського району, Полісся. З цієї нагоди Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський прибув до Храму для звершення Божественної Літургії.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич), настоятель храму священик Володимир Мануїльчик та духовенство благочиння. Архіпастир разом з духовенством та вірними УПЦ підносили молитви за мир в Україні.

Настоятель Храму – священик Володимир Мануїльчик в свій час закінчив Дубенський педагогічний колледж, одночасно несе послух церковний та викладає у початкових класах загальноосвітньої школи. Протягом шести років отець Володимир віддано служить Матері-Церкві, приносячи духовну користь пастві.

Слід зазначити, що на теренах Сарненської єпархії звершують служіння 7 кліриків, які є вчителями у світських навчальних закладах Полісся.

Після Євангельського читання секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) виголосив проповідь.

Після богослужіння Владика Митрополит розкрив історію явлення Ікони Богоматері «Всіх скорбящих радість» та значення Богоматері в житті кожного християнина. Богослужіння завершилось співом многоліття.

За богослужінням молився голова Рокитнівської райдержадміністрації М.З.Кушнір.

dsc_0009 dsc_0011 dsc_0012 dsc_0013 dsc_0016 dsc_0017 dsc_0018 dsc_0027 dsc_0034 dsc_0036 dsc_0041 dsc_0045

Просмотров: (150)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *